Besturing van Husqvarna-robotmaaiers met IFTTT via de Automower® Connect-app

Besturing van Husqvarna-robotmaaiers met IFTTT via de Automower® Connect-app

Husqvarna laat weten dat eigenaars van een Husqvarna Automower® hun robotmaaier voortaan kunnen besturen via de app Automower® Connect die compatibel is met het integratieplatform IFTTT (afkorting voor “If This Then That”). Hierdoor kunnen huiseigenaars met een Husqvarna Automower®-robotmaaier en de app Automower® Connect het maaiproces aanpassen aan de weersverwachtingen en geplande activiteiten in de agenda.

Husqvarna, wereldleider in robotmaaiers, zet opnieuw een stap vooruit op het gebied van grasmaaien. Voortaan zullen gebruikers van de Husqvarna Automower® hun robotmaaier kunnen koppelen met andere slimme producten en diensten met IFTTT-functies in de mobiele app Automower® Connect. Zo is het mogelijk een koppeling met een weerapp te gebruiken die, indien geactiveerd, de Husqvarna-robotmaaier alleen laat maaien als de weersverwachting ideaal is.

Bovendien kan de gebruiker de koppeling met de agenda activeren, die de robotmaaier binnenhoudt als er een bepaald sleutelwoord voorkomt in de agenda van de klant. Voorbeelden van sleutelwoorden zijn "Besproeien" of "voetbalwedstrijd op zondag".

 "We zien dat steeds meer klanten gebruikmaken van slimme diensten om hun Husqvarna-robotmaaiers te besturen. Dit is een aanvulling op ons aanbod van spraakgestuurde smart home-diensten en biedt een hoger niveau van automatisering. Via IFTTT bieden we onze klanten meer controle over de Automower®-ervaring en de mogelijkheid om deze aan te passen aan hun persoonlijke situatie en behoeften. We zullen almaar meer verbindingsmogelijkheden toevoegen om onze gebruikers nog meer flexibiliteit te bieden", zegt Linda Lindqvist, Product Manager Concept & Solutions, Husqvarna.
Story image

Hoe werkt het?

De slimme IFTTT-functionaliteit is nu beschikbaar in de app Automower® Connect. IFTTT-koppelingen zijn beschikbaar via het tabblad 'Smart Home' in Automower® Connect. Zodra u op de knop 'verbinden' hebt gedrukt, is de koppeling met de Automower® tot stand gebracht. Op dit moment zijn de slimme koppelingen in Automower Connect alleen beschikbaar voor iOS-gebruikers. Deze koppelingen werken zowel met Husqvarna Automower® X-line-modellen als met modellen die zijn uitgerust met een Automower® Connect-kit.

Over Husqvarna Automower® 

Sinds de lancering van Automower® 25 jaar geleden is Husqvarna een wereldleider in robotmaaiers. Al sinds 1995 maait Husqvarna Automower® zowel openbare als privégazons en staat deze robotmaaier bekend om zijn stille en betrouwbare werking op complexe grasvelden.

Over IFTTT

IFTTT is een toonaangevend integratie- en ontdekkingsplatform voor bedrijven waarmee zij voortdurend verbonden zijn met hun klanten en de waarde van hun klanten kunnen doen groeien en maximaliseren. IFTTT helpt meer dan 600 merken over de hele wereld om de digitale transformatie van hun producten in geïntegreerde diensten te versnellen, waardoor hun ontwikkelingskosten drastisch worden verlaagd, de compatibiliteit toeneemt en de levensduur wordt verlengd.
IFTTT is de connectiviteitsstandaard en het 'low code'-alternatief voor het ontwikkelen van uw eigen integraties in eigen beheer. De producten van IFTTT hebben 20 miljoen consumenten in 140 landen overtuigd en zijn gebruikt voor meer dan 100 miljoen verbindingen.

"Als tiener heb ik vele broeierige zomerzaterdagen in Texas achter een duwmaaier aan gesjokt. Door deze ervaring kan ik oprecht zeggen hoe geweldig het is dat de robotmaaiers van Husqvarna klaarstaan om voor een volledig nieuwe generatie gazonverzorgers talloze weekends te redden", aldus Linden Tibbets, CEO van IFTTT. "Husqvarna begrijpt dat onze gezamenlijke toekomst om slimmer en niet om harder werken draait. Door IFTTT-functies in hun mobiele app Automower® Connect te integreren, kunnen Husqvarna-klanten rekening houden met hun gekoppelde sprinklers, hun persoonlijke agenda, het lokale weer enz. IFTTT is verheugd dat het met Husqvarna kan samenwerken om hun klanten te helpen meer te besparen dan alleen de tijd die ze besteden aan grasmaaien.”
Over Husqvarna

Husqvarna is een merk van de Husqvarna Group. Al sinds 1689 vervaardigt Husqvarna hoogwaardige producten en introduceert het baanbrekende innovaties, zoals de trillingvrije en automatische kettingrem op kettingzagen en de robotmaaier. Vandaag biedt Husqvarna een ruim assortiment performante machines voor gebruik in parken, bossen en tuinen en staat het voor technologisch leiderschap in zijn kernsegmenten: kettingzagen, trimmers, zitmaaiers en robotmaaiers. De Husqvarna-producten worden verkocht in meer dan 100 landen, voornamelijk via servicedealers.  

Over de Husqvarna Group

De Husqvarna Group is een wereldwijde marktleider voor buitenmachines en innovatieve oplossingen voor bos-, park- en tuinonderhoud. Het gamma omvat onder meer kettingzagen, trimmers, robotgrasmaaiers en zitmaaiers. De groep is ook de Europese leider in tuinbevloeiingsproducten en een wereldleider op het vlak van snij- en diamantwerktuigen voor de bouw- en steensector. De producten en oplossingen van Husqvarna Group worden aan consumenten en professionals verkocht onder merknamen zoals Husqvarna, Gardena, McCulloch, Poulan Pro, Weed Eater, Flymo, Zenoah en Diamant Boart via dealers en retailers in meer dan 100 landen. De netto-omzet bedroeg in 2018 41 miljard Zweedse kroon en de groep telt zo’n 13.000 werknemers in 40 landen.

Husqvarna
Leuvensesteenweg 542
Planet II E bus 5
1930 Zaventem