De nieuwe elektrische rider van Husqvarna: de zitmaaier van de toekomst

Copie de Banner (4).png

Husqvarna doet alweer een sprong voorwaarts in het elektrificatieproces met een nieuwe accu-aangedreven zitmaaier in de 200-serie. De Husqvarna R 200iX biedt een slimme en veelzijdige oplossing voor grondeigenaren die zich willen focussen op hun gazononderhoud zonder zich te hoeven bekommeren om lawaai, CO2-uitstoot of veel onderhoud. Dankzij volledig geautomatiseerde functies zoals dynamisch maaien wordt het energieverbruik aangepast aan de omstandigheden, voor optimale maairesultaten en runtime. De bestuurder kan tot 4000m² aan met een enkele lading en bijna dubbel zoveel met een extra batterij. Door de gelede besturing is de zitmaaier gemakkelijk te manoeuvreren. Bovendien bieden de vele aanbouwdelen bieden tal van mogelijkheden, van gerichte gazonverzorging tot transport. ​ ​

De Husqvarna R 200iX is helemaal van nul ontworpen om te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van de huidige landeigenaar. Niet alleen in termen van efficiëntie en veelzijdigheid, maar ook door de accu-aandrijving.

"Husqvarna speelt een voortrekkersrol en helpt landeigenaren over te schakelen van benzine naar batterij door de verbetering van ons assortiment grasmaaiers. We hebben niet gewoon een benzinemaaier genomen en er een elektrische motor op gemonteerd. We hebben de hele grasmaaier opnieuw ontworpen om te worden geoptimaliseerd voor batterijvermogen. Vervolgens hebben we een aantal slimme functies toegevoegd om de maaiprestaties en de runtime automatisch te optimaliseren en tegelijkertijd een betere gazonverzorging te bieden", aldus Bart Van Hal, Marketing Manager Husqvarna Division Benelux.

Efficiënt, geautomatiseerd en gebruiksvriendelijk

De R 200iX is een efficiënt en gebruiksvriendelijk ontwerp, met een nieuw digitaal bedieningspaneel dat de gebruiker tijdens het werk begeleidt. Dynamisch maaien is een belangrijke troef: de prestaties worden continu aangepast aan het gras en de omstandigheden. Er wordt niet alleen flink wat energie bespaart, ook het gazon wordt in optimale conditie gehouden. Dankzij de gelede stuurinrichting en het vooraan gemonteerde maaidek is de R 200iX zeer eenvoudig te manoeuvreren. Hij kan scherpe bochten maken en dicht bij bomen, struiken en andere plekken maaien die normaal gezien moeilijk bereikbaar zijn en met de hand gemaaid moeten worden.

Van zitmaaier tot multifunctioneel voertuig

Een brede waaier aan accessoires maakt van de R 200iX een geluidsarm multifunctioneel voertuig dat je op elk moment van de dag voor verschillende taken kunt gebruiken. En dat zonder de buren te storen. Voor gazononderhoud kun je, naast het maaien, een aantal accessoires aansluiten om je gazon te verzorgen. Met de aanhangwagen is het perfect mogelijk brandhout, bladeren, tuingereedschap of andere omvangrijke voorwerpen te vervoeren. Er is geen directe CO2 -uitstoot tijdens het gebruik, waardoor hij zelfs binnenshuis kan worden gebruikt om gerief te verplaatsen. Dankzij al deze accessoires is de R 200iX een slimme investering. Gebruikers besparen immers geld omdat zij geen extra voertuigen hoeven aan te schaffen voor dergelijke taken.

De R 200iX is vanaf het eerste kwartaal van 2023 te koop tegen de aanbevolen prijs van € 7185 (exclusief maaidek en lader).

Over de Husqvarna R 200iX (voorlopige data)

Maaicapaciteit: 4000 m² ​
Runtime: 60 min TBD
Maaibreedte: 94 – 103 cm
Ongemaaide cirkel: 40 cm
Bedieningspaneel: intuïtief digitaal display met draaiwiel
Powerboostmodus: Dynamisch maaien
Energiebesparingsmodus: SavE
Aandrijfmotor: 1500 W elektromotor
Maaidekmotoren: 3 x 900 W
Accu: Onderhoudsvrije Li-ion
Rijsnelheid (transport): 9,5 km/u
Rijsnelheid (maaien): 6 km/u
Connectiviteit: Husqvarna Connect via Bluetooth® draadloze technologie

Fien Wittebrood

Press officer, Two cents

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Husqvarna

Husqvarna, een merk van de Husqvarna Group, is marktleider op vlak van innovatieve en hoogwaardige producten en diensten voor bos-, park- en tuinonderhoud. In 1689 werd het bedrijf opgericht in Zweden. Husqvarna focust sindsdien sterk op onderzoek en ontwikkeling en is pionier op het gebied van robotmaaiers en kettingzagen. Vandaag de dag bestaat het productportfolio uit de volgende generatie van robotmaaiers, zitmaaiers, kettingzagen en trimmers voor zowel professioneel als particulier gebruik. Duurzame waardecreatie, productinnovatie en digitalisering blijven belangrijk in de toekomst. De producten van Husqvarna worden verkocht in meer dan 100 landen. De Husqvarna Group, waartoe ook Gardena en Husqvarna Construction behoren, heeft wereldwijd 13.900 werknemers en de netto-omzet bedroeg in 2021 47 miljard Zweedse kroon

Over de Husqvarna Group

Husqvarna Group, opgericht in 1689, is een wereldwijde marktleider van innovatieve producten en oplossingen voor bos-, park- en tuinonderhoud. Het gamma omvat robotmaaiers, kettingzagen, trimmers, zitmaaiers en tuinirrigatie. Husqvarna Group is leider op het gebied van snij- en oppervlaktebehandelingsapparatuur voor de bouw- en steensector. De producten en oplossingen van Husqvarna Group worden voornamelijk verkocht aan consumenten en professionals onder de wereldwijde merken Husqvarna en Gardena via dealers en detailhandelaren in meer dan 100 landen. De omzet in 2021 bedroeg 47 miljard Zweedse kroon en de groep telt zo’n 13.900 werknemers in 40 landen.   

Contact

Leuvensesteenweg 542 Planet II E bus 5 1930 Zaventem

+32 (0) 27209212

www.husqvarna.com