De nieuwe serie bosmaaiers met accu van Husqvarna biedt een robuuste optie voor professionals

De nieuwe serie bosmaaiers met accu van Husqvarna biedt een robuuste optie voor professionals

Lancering van de LB 548i mulchmaaier en de LC 551iV grasmaaier

Husqvarna breidt zijn gamma accu-aangedreven bosmaaiers uit met de nieuwe Husqvarna LB 548i en LC 551iV. Met dubbele accu, een robuust aluminium maaidek met verkoelend effect en de mogelijkheid om een beugel voor een extra accu te monteren, zijn de nieuwe maaiers een solide optie voor professionele gebruikers die behoefte hebben aan een groot bereik en vermogen.

De vraag naar professionele accu-aangedreven gazonmaaiers met een lage uitstoot neemt snel toe, en ook de ontwikkeling van accutechnologie gaat vlot. Daarom ontwikkelde Husqvarna, een van 's werelds grootste producenten van bos-, park- en tuinproducten, de Husqvarna LB 548i mulchmaaier en de Husqvarna LC 551iV grasmaaier met verzamelzak.

Beide maaiers zijn volledig elektrisch en uitgerust met een maaimotor van 1500W. Ze bieden alle duurzaamheidsvoordelen van een accu, terwijl de ingebouwde PowerBoost™-technologie zorgt voor een gelijkwaardig vermogen aan dat van een maaier met benzine indien nodig, wat resulteert in geweldige prestaties, ook onder zware omstandigheden.

De nieuwe maaiers zijn ontworpen om professionele gebruikers een betrouwbaar en robuust product te bieden met een aluminium maaidek en een robuuste powerhead voor commercieel gebruik. Het aluminium dek heeft een verkoelend effect en draagt bij aan de robuustheid van de maaiers. De maaiers zijn uitgerust met een accukoelingsfunctie zodat u lange tijd onder zware omstandigheden kunt maaien.

"Bij het ontwerpen van de Husqvarna LB 548i en de Husqvarna LC 551iV hebben we ons sterk gericht op de behoeften van professionele gebruikers. We wilden robuuste en duurzame machines leveren voor commercieel gebruik die elk soort werk aankunnen", aldus Rose Marie Olsson.
Story image

Uitstekende efficiëntie

Het intuïtieve toetsenbord met digitale interface en bedieningspaneel werd geoptimaliseerd met het oog op gebruiksgemak en geeft de gebruiker een overzicht van de resterende looptijd. Op de Husqvarna LC 551iV is het ook mogelijk om te kiezen tussen vier snelheden, afhankelijk van de behoeften van de gebruiker.

De savE™-modus op de Husqvarna LB 548i en LC 551iV is ontworpen om het toerental te verlagen met behoud van het koppel om de levensduur van de accu te verlengen en het geluidsniveau te verlagen. Hierdoor zijn deze maaiers perfect voor geluidsgevoelige omgevingen. Door eenvoudigweg op de savE™ -knop op het toetsenbord te drukken, wordt de energiebesparende modus in- of uitgeschakeld.

De maaihoogte met één handeling aanpassen is mogelijk via de centrale hoogteverstelling. De metalen velgen en rubberen wielen zorgen voor meer tractie en efficiëntie.

Systeem met één accu

De werkingsmodus op één accu is kostenbesparend, terwijl de operator bij alle accu-aangedreven producten van Husqvarna ook met twee accu's kan werken voor een langere looptijd. Dankzij de dubbele accuvakken kan de gebruiker verder maaien zonder te hoeven stoppen om de accu te verwisselen. De continue aandrijving met twee accu's betekent een langere looptijd en efficiënter maaien, en met de optionele rugzakbatterij is een nog langere looptijd mogelijk.

Digitaal compatibel

De producten zijn geschikt voor gebruik met de Husqvarna Fleet-sensor, waardoor de gebruiker verbinding kan maken met Husqvarna Fleet Services om de toestellen en de productiviteit eenvoudig op te volgen. Husqvarna Fleet Services™ volgt de uitrusting door middel van machinesensoren of ingebouwde connectiviteit. Met Husqvarna Fleet Services™ krijgen tuinarchitecten een overzicht van hun volledige Husqvarna machinepark, zowel op het terrein als in magazijnen en werkplaatsen waar het bedrijf werkzaam is. Gebruikers kunnen de Husqvarna LB 548i en LC 551iV ook verbinden met Husqvarna Connect om informatie en tips te krijgen voor het onderhoud of het oplossen van problemen, evenals handleidingen. De Common Service Tool-software biedt mogelijkheden voor de digitale oplossing van problemen, indien nodig.

Husqvarna Product Application Manager Rose-Marie Olsson geeft toelichting bij de nieuwe serie: "De vraag naar professionele accu-aangedreven gazonmaaiers met een lage geluidsoverlast en zonder directe uitstoot neemt snel toe. Daarom zijn we verheugd dat we deze nieuwe professionele serie handbediende grasmaaiers kunnen lanceren om aan deze verwachtingen tegemoet te komen."
Story image

Beschikbaarheid en prijs

De handbediende, accu-aangedreven Husqvarna LB 548i en LC 551iV-accu zijn vanaf 2020 verkrijgbaar bij de Husqvarna-dealers.

  • Prijzen voor de Husqvarna LB 548i beginnen vanaf 1099 euro.
  • Prijzen voor de Husqvarna LC 551iV beginnen vanaf 1399 euro.
Bart van Hal Marketing Manager Husqvarna Division Benelux, Husqvarna Benelux
Over Husqvarna

Husqvarna is een merk van de Husqvarna Group. Al sinds 1689 vervaardigt Husqvarna hoogwaardige producten en introduceert het baanbrekende innovaties, zoals de trillingvrije en automatische kettingrem op kettingzagen en de robotmaaier. Vandaag biedt Husqvarna een ruim assortiment performante machines voor gebruik in parken, bossen en tuinen en staat het voor technologisch leiderschap in zijn kernsegmenten: kettingzagen, trimmers, zitmaaiers en robotmaaiers. De Husqvarna-producten worden verkocht in meer dan 100 landen, voornamelijk via servicedealers.  

Over de Husqvarna Group

De Husqvarna Group is een wereldwijde marktleider voor buitenmachines en innovatieve oplossingen voor bos-, park- en tuinonderhoud. Het gamma omvat onder meer kettingzagen, trimmers, robotgrasmaaiers en zitmaaiers. De groep is ook de Europese leider in tuinbevloeiingsproducten en een wereldleider op het vlak van snij- en diamantwerktuigen voor de bouw- en steensector. De producten en oplossingen van Husqvarna Group worden aan consumenten en professionals verkocht onder merknamen zoals Husqvarna, Gardena, McCulloch, Poulan Pro, Weed Eater, Flymo, Zenoah en Diamant Boart via dealers en retailers in meer dan 100 landen. De netto-omzet bedroeg in 2018 41 miljard Zweedse kroon en de groep telt zo’n 13.000 werknemers in 40 landen.

Husqvarna
Leuvensesteenweg 542
Planet II E bus 5
1930 Zaventem