Draadloze grasmaaiertechnologie van Husqvarna toegankelijk voor iedereen 

Twee nieuwe modellen voor de middelgrote tuin met EdgeCut-technologie 

Husqvarna, wereldwijd marktleider in robotmaaiers, breidt zijn assortiment draadloze robotmaaiers uit met twee Automower®-modellen. Na recente productlanceringen die specifiek gericht waren op professionals en landeigenaren, zullen tuinbezitters blij zijn dat de nieuwe modellen geschikt zijn voor middelgrote tuinen. Zowel de Automower® 310E NERA als de 410XE NERA zijn compatibel met het EPOS satellietnavigatiesysteem van Husqvarna om makkelijk virtuele grenzen in te stellen. ​ Husqvarna introduceert met deze twee modellen ook zijn baanbrekende EdgeCut-technologie, speciaal ontworpen voor perfecte graskanten.  

Vorig jaar luidde Husqvarna een nieuw tijdperk in voor de robotmaaier met NERA, een assortiment dat autonoom maaien ondersteunt zonder begrenzingsdraad. Het assortiment wordt nu uitgebreid met twee robotmaaiers die zijn ontworpen voor tuinen tot 1000 vierkante meter. Husqvarna Automower® 310E NERA en Husqvarna Automower® 410XE NERA ondersteunen Husqvarna's vertrouwde EPOS-satelliettechnologie, een systeem dat een precisie van 2-3 cm garandeert. Met de Automower® Connect-app kan de gebruiker gemakkelijk virtuele grenzen creëren in zijn tuin. Daarnaast kan hij verschillende werkgebieden en te vermijden zones bepalen en de maaihoogte elektronisch aanpassen. Zo biedt het systeem volledige controle over het grasmaaien, zelfs op afstand. ​ 

Nieuwe EdgeCut-technologie voor het maaien van randen  

De nieuwe modellen zijn ook voorzien van Husqvarna's nieuwe EdgeCut-technologie. Met EdgeCut is het nog amper nodig de randen van het gazon handmatig te trimmen, dankzij een bijkomende kleinere maaischijf achterin die heel precies werkt. Automower® 410XE NERA wordt geleverd met een radartechnologie die de maaier helpt om rond objecten op het gazon te navigeren, zodat het maaien niet wordt onderbroken door speelgoed of andere rondslingerende voorwerpen. ​ 

“Met deze nieuwe modellen bieden we onze soepelste en slimste oplossing voor gazononderhoud tot nu toe voor de gewone tuinbezitter. NERA is ontworpen om de gebruiker volledige controle te geven via zijn mobiele telefoon, met de extra flexibiliteit van virtuele grenzen. Het is ontworpen om een volledig geautomatiseerde en probleemloze ervaring te bieden", aldus Bart Van Hal, Marketing Manager Husqvarna Division Benelux. 

Met NERA heeft de gebruiker de keuze om fysieke begrenzingsdraden, virtuele grenzen of een combinatie van beide te gebruiken. Voor maaien met virtuele grenzen is een EPOS-kit nodig, die bestaat uit een klein plug-in accessoire voor de maaier en een discreet referentiestation dat meestal aan het dak of aan de muur van het huis is bevestigd. De EPOS-kit wordt apart verkocht als accessoire. ​ 

Over Husqvarna Automower® 410XE NERA en 310E NERA 

  • Werkoppervlakte: 1000 m2 
  • Max. helling: 35 % 
  • Accessoires: EPOS plug-in-module voor draadloze werking 
  • Connectiviteit: 410XE NERA BT/wifi/mobiel - 310E NERA BT/wifi 
  • Maaihoogte: 20-55 mm 
  • Maaien van graskanten tot 1 cm 
  • Vermijden van objecten: 410XE NERA

Richtprijzen  

  • 410X NERA - € 2.749 
  • 310E NERA - € 2.249 
Dorien Debbaut

Dorien Debbaut

Press officer, Two cents

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Husqvarna

 

Over Husqvarna

Husqvarna, een merk binnen de Husqvarna Group, is marktleider in innovatieve en hoogwaardige producten en diensten voor het vormgeven van groene ruimten in parken, bossen en tuinen. Sinds 1689 heeft het in Zweden geboren Husqvarna een sterke focus op onderzoek en ontwikkeling en is het een pionier op het gebied van robotmaaiers en kettingzagen. Vandaag de dag bestaat het productportfolio uit de volgende generatie robotmaaiers, riders, kettingzagen en trimmers voor zowel professioneel als particulier gebruik. Duurzame waardecreatie, productinnovatie en digitalisering blijven belangrijk voor de komende jaren. De producten van Husqvarna worden verkocht in meer dan 100 landen. De Husqvarna Group, waartoe ook Gardena en Husqvarna Construction behoren, heeft wereldwijd 13.800 werknemers en de netto-omzet in 2023 bedroeg SEK 53,3 miljard.  

 

Over de Husqvarna Group

Husqvarna Group werd opgericht in 1689 en is vandaag de dag een wereldwijd toonaangevende fabrikant van innovatieve producten en oplossingen voor bos-, park- en tuinbeheer.

Het assortiment omvat robotmaaiers, kettingzagen, trimmers, zitmaaiers en tuinirrigatie. De Husqvarna Group is ook toonaangevend op het gebied van snij- en oppervlaktebehandelingsapparatuur voor de bouw- en steenindustrie. De producten en oplossingen van de Husqvarna Group worden voornamelijk verkocht onder de wereldwijde merken Husqvarna en Gardena via dealers en detailhandelaren aan consumenten en professionele gebruikers in meer dan 100 landen. De omzet in 2023 bedroeg SEK 53,3 miljard en de Husqvarna Group heeft ongeveer 13.800 werknemers in 40 landen.

 

Neem contact op met

Leuvensesteenweg 542 Planet II E bus 5 1930 Zaventem

+32 (0) 27209212

www.husqvarna.com