Husqvarna CEORA™ geeft het startschot voor een nieuw tijdperk in het commerciële gazononderhoud

Husqvarna CEORA™, de langverwachte oplossing voor commercieel gazononderhoud, is er eindelijk. In een sector die momenteel overheerst wordt door zware, conventionele, handbediende dieselmaaiers, zorgt CEORA™ voor een ware revolutie. Deze robot kan namelijk volledig zelfstandig tot acht voetbalvelden maaien, zowel overdag als ‘s nachts. Dat drukt de algemene kosten aanzienlijk en geeft medewerkers de kans om te focussen op taken met toegevoegde waarde. De maaier is elektrisch, d.w.z. stil en emissievrij*. Hij is ontworpen met het oog op een veilige en autonome werking. Verder is hij licht, uitgerust met extra veilige messen en in staat om voorwerpen te detecteren en te ontwijken. In de toekomst zal de baanbrekende oplossing van CEORA™ worden aangevuld met een hele waaier van accessoires, zodat hij kan helpen bij het bemesten, het creëren van streepeffecten of het verzamelen van golfballen.

Husqvarna was al een pionier toen het merk miljoenen particulieren hielp overschakelen van handmaaiers naar robotmaaiers. Nu leidt Husqvarna het commerciële gazononderhoud een nieuw tijdperk binnen, met een grootschalige robotoplossing die de kwaliteit van het gazon verhoogt en tegelijkertijd de kosten met ongeveer 30% doet dalen in vergelijking met conventionele commerciële maaiers**. CEORA™ maakt het gazon groener en dichter begroeid dankzij de unieke snijtechnologie, het lage gewicht en de mogelijkheid om vaker te maaien. Professionals hoeven niet meer met de hand te maaien, maar kunnen gewoon op hun smartphone instellen hoe, wanneer en waar CEORA™ moet maaien. De prestaties op het gras zijn efficiënt en systematisch, want de robot maait strook per strook. Voor het onderhoud volstaat het tijdig de messen te vervangen en de machine schoon te maken.

“Commercieel gazononderhoud gaat radicaal veranderen dankzij CEORA™. Ik ben ervan overtuigd dat elk team van professionele tuinaannemers opgetogen zal zijn over deze nieuwe compagnon: een stille, slimme en zelfstandige collega, die met plezier de saaiste klussen voor zijn rekening neemt. Zo is het veld altijd klaar voor de volgende wedstrijd en hebben professionals meer tijd voor andere taken”, zegt Valentin Dahlhaus, Vice President bij Husqvarna.

Flexibel gebruik en meer controle

CEORA™ is stevig gebouwd en gemakkelijk te beheren, zelfs voor iemand die niet vertrouwd is met robotmaaiers. Greenkeepers kunnen van CEORA™ verwachten dat hij tot op de 2-3 cm nauwkeurig maait, dankzij het satellietnavigatiesysteem van Husqvarna, EPOS. Ze kunnen afzonderlijke zones instellen en er verschillende maaitijden en -hoogten aan toekennen. Via de app Husqvarna Fleet Services kunnen gebruikers alle maaiers in hun vloot nauwgezet in het oog houden. CEORA™ wordt bovendien ondersteund door Husqvarna´s onderhouds- en supportprogramma UpCare, dat voor snelle reparaties en vervangingen zorgt.

Veiligheidsvoorzieningen en kleinere koolstofvoetafdruk

CEORA™ is gemaakt om hinderissen uit de weg te gaan. Het ultrasone systeem voor voorwerpdetectie op afstand doet de maaier vertragen zodra hij een voorwerp nadert. Omdat er zo minder onderbrekingen en ongewenste haltes zijn, verlengt dit bovendien de productieve tijd. Golf- en voetbalclubs, evenals andere openbare en commerciële landeigenaars, kunnen hun koolstofvoetafdruk trouwens aanzienlijk verkleinen, want de maaier is emissievrij*.

Beschikbaarheid

Er worden twee modellen gelanceerd - Husqvarna CEORA™ 544 EPOS en Husqvarna CEORA™ 546 EPOS - die, naast in ons land, ook beschikbaar zullen zijn in Zweden, Denemarken, Verenigd Koninkrijk, Nederland, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk en Polen. En dat bij een selectie professionele partners van Husqvarna vanaf het eerste kwartaal van 2022. Het eerste jaar gelden speciale lanceringsprijzen: EUR 24.900 voor CEORA™ 544 EPOS en EUR 28.900 voor Husqvarna CEORA™ 546 (adviesprijzen). In bepaalde markten zijn ze ook verkrijgbaar met een leaseformule.

* Emissievrij betekent geen directe uitstoot tijdens het gebruik.

** Op basis van berekeningen van Husqvarna, door de geschatte totale eigendomskosten van CEORA te vergelijken met de gemiddelde kosten van een conventionele zitmaaier, voor een periode van vijf jaar. De totale eigendomskosten houden rekening met de gemiddelde kosten voor de installatie, het personeel, het energieverbruik, het onderhoud en nazicht en de reparaties in Europa.

Over Husqvarna CEORA™ 544 EPOS en Husqvarna CEORA546 EPOS (VOORLOPIGE CIJFERS)

Kirsten Van Pee

Press Officer, Two Cents Agency

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Husqvarna

 

Over Husqvarna

Husqvarna, een merk binnen de Husqvarna Group, is marktleider in innovatieve en hoogwaardige producten en diensten voor het vormgeven van groene ruimten in parken, bossen en tuinen. Sinds 1689 heeft het in Zweden geboren Husqvarna een sterke focus op onderzoek en ontwikkeling en is het een pionier op het gebied van robotmaaiers en kettingzagen. Vandaag de dag bestaat het productportfolio uit de volgende generatie robotmaaiers, riders, kettingzagen en trimmers voor zowel professioneel als particulier gebruik. Duurzame waardecreatie, productinnovatie en digitalisering blijven belangrijk voor de komende jaren. De producten van Husqvarna worden verkocht in meer dan 100 landen. De Husqvarna Group, waartoe ook Gardena en Husqvarna Construction behoren, heeft wereldwijd 13.800 werknemers en de netto-omzet in 2023 bedroeg SEK 53,3 miljard.  

 

Over de Husqvarna Group

Husqvarna Group werd opgericht in 1689 en is vandaag de dag een wereldwijd toonaangevende fabrikant van innovatieve producten en oplossingen voor bos-, park- en tuinbeheer.

Het assortiment omvat robotmaaiers, kettingzagen, trimmers, zitmaaiers en tuinirrigatie. De Husqvarna Group is ook toonaangevend op het gebied van snij- en oppervlaktebehandelingsapparatuur voor de bouw- en steenindustrie. De producten en oplossingen van de Husqvarna Group worden voornamelijk verkocht onder de wereldwijde merken Husqvarna en Gardena via dealers en detailhandelaren aan consumenten en professionele gebruikers in meer dan 100 landen. De omzet in 2023 bedroeg SEK 53,3 miljard en de Husqvarna Group heeft ongeveer 13.800 werknemers in 40 landen.

 

Neem contact op met

Leuvensesteenweg 542 Planet II E bus 5 1930 Zaventem

+32 (0) 27209212

www.husqvarna.com