Husqvarna lanceert draadloze robotmaaier voor privétuinen

Begin volgend jaar lanceert Husqvarna de eerste Automower® robotmaaier die grensdraadloos maaien ondersteunt voor particuliere tuinen. Deze nieuwe serie, genaamd NERA, ondersteunt het EPOS satellietnavigatiesysteem, waarmee de gebruiker virtuele maaizones kan instellen met behulp van een mobiele telefoon. Dit biedt de gebruiker de flexibiliteit om te beslissen waar, wanneer en op welke hoogte er wordt gemaaid. De NERA-serie garandeert een nog betere Automower® ervaring. De maaier kan namelijk overweg met complexere terreinen en steile hellingen, en blijft weg van ongewenste voorwerpen op het gazon. Husqvarna Automower® NERA is verkrijgbaar in drie verschillende modellen, voor gazons van 2200 m² tot 5000 m². 

Meer dan 25 jaar geleden lanceerde Husqvarna 's werelds eerste robotmaaier. Een baanbrekende vernieuwing die het grasmaaien voor altijd zou veranderen. Met Husqvarna's nieuwste Automower® start voor de consument een nieuw hoofdstuk op het vlak van grasmaaien, waarbij fysieke grensdraden kunnen worden vervangen door het satellietnavigatiesysteem van Husqvarna, dat luistert naar de naam EPOS. Husqvarna EPOS is een beproefde technologie die twee jaar geleden al werd gelanceerd voor het professionele segment. Husqvarna Automower® NERA werkt met een precisie van 2-3 cm en is geschikt voor ruw terrein en hellingen tot 50%. Om de NERA-serie zonder fysieke begrenzingskabels te laten werken, moet deze worden aangevuld met een EPOS plug-in kit, die als apart accessoire wordt verkocht. 

"We zijn verheugd de grensdraadloze oplossing nu ook te kunnen aanbieden voor particuliere tuinbezitters. Want we weten dat veel mensen hierop zaten te wachten sinds we deze technologie voor het eerst introduceerden op de professionele markt. NERA staat echt voor de volgende generatie van slimme gazonverzorging, met nog minder eigen inspanning en een grotere maaiprecisie", zegt Bart Van Hal, Marketing Manager Husqvarna Division Benelux. 

NERA is verkrijgbaar in drie modellen, die alle de grensdraadloze technologie ondersteunen. De Husqvarna Automower® 430X NERA en 450X NERA gazonmaaiers zijn geschikt voor terreinen tot respectievelijk 3200 m² en 5000 m², terwijl de 320 NERA ideaal is voor gazons tot 2200 m². Beide modellen van de 400-serie zijn uitgerust met een objectdetectiesysteem op basis van op radartechnologie, waarmee de maaier voorwerpen zoals speelgoed van kinderen en achtergebleven tuingereedschap kan detecteren en vermijden. Dit neemt de stress weg om het gazon altijd keurig opgeruimd te houden en vermindert het aantal ongewenste stops. Alle modellen bieden een verbeterde terreinbehandeling, waardoor het gazon minder onderhevig is aan slijtage, en kunnen ook gemakkelijk met de slang worden schoongespoeld. 

Over Husqvarna Automower® 450X NERA, Husqvarna Automower® 430X NERA en Husqvarna Automower® 320 NERA

Werkoppervlakte: 2200 m² – 5000 m² ​
Max. helling: 50 % ​
Accessoires: EPOS plug-in-module voor draadloze werking ​
Connectiviteit: Automower® Connect via 4G (400-serie) of wifi (320) ​
Maaihoogte: 2-6 cm ​
Geluidsniveau: nog niet bekend ​
Gewicht: 12,6 kg (320), 14,5 kg (430X), 14,9 kg (450X)

Adviesprijzen*

NERA 320: € 2.869
NERA 430X: € 3.529
NERA 450X: € 5.099
MODULE EPOS™ Plug-in kit: € 1.499 

*Prijzen onder voorbehoud van eventuele wijzigingen

Kirsten Van Pee

Press Officer, Two Cents Agency

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Husqvarna

 

Over Husqvarna

Husqvarna, een merk binnen de Husqvarna Group, is marktleider in innovatieve en hoogwaardige producten en diensten voor het vormgeven van groene ruimten in parken, bossen en tuinen. Sinds 1689 heeft het in Zweden geboren Husqvarna een sterke focus op onderzoek en ontwikkeling en is het een pionier op het gebied van robotmaaiers en kettingzagen. Vandaag de dag bestaat het productportfolio uit de volgende generatie robotmaaiers, riders, kettingzagen en trimmers voor zowel professioneel als particulier gebruik. Duurzame waardecreatie, productinnovatie en digitalisering blijven belangrijk voor de komende jaren. De producten van Husqvarna worden verkocht in meer dan 100 landen. De Husqvarna Group, waartoe ook Gardena en Husqvarna Construction behoren, heeft wereldwijd 13.800 werknemers en de netto-omzet in 2023 bedroeg SEK 53,3 miljard.  

 

Over de Husqvarna Group

Husqvarna Group werd opgericht in 1689 en is vandaag de dag een wereldwijd toonaangevende fabrikant van innovatieve producten en oplossingen voor bos-, park- en tuinbeheer.

Het assortiment omvat robotmaaiers, kettingzagen, trimmers, zitmaaiers en tuinirrigatie. De Husqvarna Group is ook toonaangevend op het gebied van snij- en oppervlaktebehandelingsapparatuur voor de bouw- en steenindustrie. De producten en oplossingen van de Husqvarna Group worden voornamelijk verkocht onder de wereldwijde merken Husqvarna en Gardena via dealers en detailhandelaren aan consumenten en professionele gebruikers in meer dan 100 landen. De omzet in 2023 bedroeg SEK 53,3 miljard en de Husqvarna Group heeft ongeveer 13.800 werknemers in 40 landen.

 

Neem contact op met

Leuvensesteenweg 542 Planet II E bus 5 1930 Zaventem

+32 (0) 27209212

www.husqvarna.com