Husqvarna onthult nieuwe generatie professionele 90 cc-kettingzagen

Het Zweeds bedrijf legt daarmee de lat opnieuw een pak hoger wat zaagcapaciteit en vermogen per gewicht betreft. Het gaat om twee modellen, Husqvarna 592 XP® en Husqvarna 585, beiden enorm krachtig en efficiënt met een wendbaarheid die ongebruikelijk is voor kettingzagen van dit vermogen. Ze bieden de gebruiker hierdoor een maximale productiviteit aan, zowel voor werken in de bosbouw als bij het onderhoud van bomen in de stad bijvoorbeeld.

Nauwe samenwerking met kenners uit het veld

Voor de ontwikkeling van de nieuwste generatie professionele kettingzaken werkte Husqvarna nauwgezet samen met professionele bos- en boomwerkers uit de hele wereld. Op die manier bundelt het merk de uiteenlopende behoeften van professionals en biedt het de gebruikers een ongeëvenaarde kwaliteit aan.

Husqvarna lanceert daarom niet één, maar twee 90 cc-kettingzagen. De meest geavanceerde van de twee, de 592 XP®, is speciaal ontwikkeld voor de meest veeleisende gebruikers en biedt de beste zaagcapaciteit[i] en de beste verhouding vermogen-gewicht op de markt[ii]. Het model 585 is dan weer bedoeld voor professionals die een stevige, gebruiksvriendelijke en toch krachtige kettingzaag nodig hebben.

"Het doet ons plezier dat we eindelijk deze kettingzagen van 90 cc kunnen voorstellen, want we weten dat er veel vraag naar is. Enerzijds zijn we er met de 592 XP® in geslaagd de prestaties ten top te drijven en gebruikers een ongeëvenaarde productiviteit te bieden. Anderzijds bieden we met de stevige 585 een gemoderniseerde versie van onze vertrouwde technologie”, zegt Gent Simmons, Global Portfolio Director for Tree Professional bij Husqvarna.

592 XP® - Ultieme kracht voor de meest veeleisende gebruiker

De Husqvarna 592 XP® is een stevig gebouwde kettingzaag die goed presteert in zware omstandigheden. Hij biedt een onovertroffen combinatie van laag gewicht en hoog vermogen, wat de efficiëntie absoluut ten goede komt. De 592 XP® kan moeiteloos zaagbladen van 36” aan en is leverbaar met het nieuwe, lichte zaagblad Husqvarna X-Tough Light.

Om zijn uitmuntende zaagcapaciteit ten volle te benutten, wordt hij het best uitgerust met X-Cut C85- en C83-kettingen. In combinatie met nieuwe, lichte onderdelen en het zaagblad X-Tough Light is hij aanzienlijk lichter dan zijn voorgangers. Dankzij het lagere gewicht, het geoptimaliseerde evenwicht en de verbeterde vorm van de handgreep, wordt het mogelijk om comfortabeler en langer te werken. Dankzij de X-Torq-motor is de uitstoot lager, terwijl de prestaties ongeziene niveaus halen. De eenvoudigere starttechnologie op basis van AutoTune 3.0 zorgt ervoor dat de motor snel start, ongeacht de omstandigheden in het park of bos.

De Husqvarna 592 XP® is niet alleen zeer krachtig en comfortabel in gebruik, hij biedt ook Bluetooth®-connectiviteit. De kettingzagen kunnen dus worden uitgerust met connectiviteitsapparatuur van Husqvarna en gekoppeld aan Fleet Services om het product te traceren en het onderhoud en beheer te vergemakkelijken. De connectiviteitsapparatuur is vanaf dit najaar beschikbaar.

585 - Moderne prestaties met traditionele technologie

De Husqvarna 585 blinkt uit in prestaties en wendbaarheid, maar wat hem echt onderscheidt van andere kettingzagen, is de eenvoud en stevigheid.

Dit is een enorm duurzame kettingzaag, die in alle omstandigheden start en werkt. Het stevige en duurzame ontwerp kan moeiteloos zaagbladen van 36'' aan, en is compatibel met de nieuwe massieve X-Tough bladen.

Met de gemakkelijk af te stellen naaldcarburator, het verbeterde evenwicht en de comfortvoorzieningen koppelt hij traditionele technologie naadloos aan moderne ontwikkelingen. Dit is de krachtige en robuuste kettingzaag waar professionals op kunnen rekenen om zelfs de grootste bomen te vellen in moeilijke omstandigheden. Net als bij de 592 XP, zijn de kettingen X-Cut C85 en C83 een garantie voor de uitstekende zaagcapaciteit van de 585. Bovendien zorgt de X-Torq-motor voor een zuinig brandstofverbruik en minder uitstoot.

Ontdek meer over de nieuwe generatie professionele kettingzagen en bekijk de volledige persconferentie via deze link.

 

[i]Volgens de testen die RISE SMP heeft gedaan in april 2021, heeft deHusqvarna 592 XP® de beste zaagcapaciteit ten opzichte van zijn naaste concurrent met dezelfde cilinderinhoud: de Stihl MS 661 C-M

[ii]De Husqvarna 592 XP® biedt de beste verhouding vermogen-gewicht ten opzichte van de naaste concurrenten met dezelfde cilinderinhoud: de Stihl MS 661 C-M en Stihl MS 661 Magnum.

Kirsten Van Pee

Press Officer, Two Cents Agency

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Husqvarna

Over Husqvarna

Husqvarna, een merk binnen de Husqvarna Group, is marktleider in innovatieve en hoogwaardige producten en diensten voor het vormgeven van groene ruimten in parken, bossen en tuinen. Sinds 1689 heeft het in Zweden geboren Husqvarna een sterke focus op onderzoek en ontwikkeling en is het een pionier op het gebied van robotmaaiers en kettingzagen. Vandaag de dag bestaat het productportfolio uit de volgende generatie robotmaaiers, riders, kettingzagen en trimmers voor zowel professioneel als particulier gebruik. Duurzame waarde creatie, productinnovatie en digitalisering blijven belangrijk voor de komende jaren. De producten van Husqvarna worden verkocht in meer dan 100 landen. De Husqvarna Group, waartoe ook Gardena en Husqvarna Construction behoren, heeft wereldwijd 14.400 werknemers en de netto-omzet bedroeg in 2022 SEK 54 miljard.  

Over de Husqvarna Group

Husqvarna Group werd opgericht in 1689 en is vandaag de dag een wereldwijd toonaangevende fabrikant van innovatieve producten en oplossingen voor bos-, park- en tuinbeheer.

Het assortiment omvat robotmaaiers, kettingzagen, trimmers, zitmaaiers en tuinirrigatie. De Husqvarna Group is ook toonaangevend op het gebied van snij- en oppervlaktebehandelingsapparatuur voor de bouw- en steenindustrie. De producten en oplossingen van de Husqvarna Group worden voornamelijk verkocht onder de wereldwijde merken Husqvarna en Gardena via dealers en detailhandelaren aan consumenten en professionele gebruikers in meer dan 100 landen. De omzet in 2022 bedroeg SEK 54miljard en de Husqvarna Group heeft ongeveer 14.400 werknemers in 40 landen.


Contact

Leuvensesteenweg 542 Planet II E bus 5 1930 Zaventem

+32 (0) 27209212

www.husqvarna.com