Husqvarna transformeert professioneel gazononderhoud met een nieuwe robotoplossing

Husqvarna transformeert professioneel gazononderhoud met een nieuwe robotoplossing

Husqvarna lanceert een baanbrekende robotoplossing voor commercieel gazononderhoud. Het nieuwe Husqvarna Ceora-platform is een revolutionaire autonome oplossing voor gazononderhoud voor grasvelden tot 50.000 m2. De krachtige Husqvarna Ceora is geluidsarm en emissievrij* en maait autonoom en systematisch binnen virtuele grenzen.

Husqvarna voert het commerciële gazononderhoud naar een nieuw tijdperk. De eerste commerciële zitmaaier met benzinemotor werd uitgevonden in 1902, maar nu is er een betere manier om grasvelden te onderhouden. Husqvarna creëert geweldige oplossingen waardoor iedereen zijn gazon veilig kan onderhouden, zonder lawaaierige of vervuilende machines.
Met de Husqvarna Ceora kunnen openbare en commerciële eigenaars van terreinen, beheerders van sportvelden en uitbaters van golfbanen het grasmaaien automatiseren. Zo kan het personeel zich concentreren op taken die meer waarde toevoegen.

"Dit betekent een ware revolutie in de sector en markeert het begin van een nieuw tijdperk in het commerciële gazononderhoud", zegt Valentin Dahlhaus, Vice President van Husqvarna.

Lancering van de Husqvarna Ceora

Husqvarna is een pionier op het gebied van robotmaaiers en heeft sinds 1995 de manier veranderd waarop miljoenen mensen hun gazon maaien met de iconische Husqvarna Automower®-robotmaaier.

De Husqvarna Ceora is een robotmaaier die speciaal ontworpen is voor veeleisende professionele toepassingen. Hij is zuinig, veilig en levert een eersteklas resultaat met een laag geluidsniveau en nul uitstoot*. De Husqvarna Ceora werkt volledig autonoom binnen een bepaald gebied. De systematische maaitechnologie maakt maaien in parallelle paden mogelijk. Eén machine kan een oppervlakte tot 50.000 m2 bestrijken.

Door gebruik te maken van Husqvarna's toonaangevende EPOS-technologie, een uiterst nauwkeurig satellietnavigatiesysteem met een precisie van 2-3 centimeter, biedt de nieuwe Husqvarna Ceora een nieuw niveau van flexibiliteit en prestaties. De EPOS-technologie maakt het mogelijk om zonder fysieke grensdraden te werken, waardoor het werkgebied snel digitaal kan worden geherdefinieerd. Zo kan het gazon flexibel worden gebruikt, belucht en geverticuteerd zonder risico op beschadiging van de draden.

Een nieuw tijdperk van grasonderhoud

In de afgelopen jaren introduceerde Husqvarna verschillende baanbrekende digitale oplossingen en robotmaaiers voor het commerciële gazononderhoud, zoals Husqvarna Fleet Services, Automower® Club, Husqvarna Automower® 550 EPOS en Husqvarna Automower® 535 AWD.

De nieuwe Husqvarna Ceora is Husqvarna's eerste stap naar een snelle, grootschalige en systematische maaitechnologie. Het platform is toekomstbestendig en schaalbaar. In de toekomst kan het platform verder worden aangepast aan specifieke behoeften, aan de hand van accessoires zoals een lijnentrekker of een fairway deck. Het kan ook gekoppeld worden aan andere robotmaaiers en biedt de bediener onmiddellijke en continue digitale monitoring en controle van meerdere eenheden.

Kortom, een holistische oplossing voor gazonprofessionals die op zoek zijn naar een systematische aanpak van het grasmaaien, die niet alleen een uitzonderlijke gazonkwaliteit biedt, maar tegelijk ook tijd vrijmaakt voor andere taken. In de zomer van 2021 worden meer details over de nieuwe Husqvarna Ceora gepresenteerd.
De grasmaaiers zullen vanaf begin 2022 aan de klanten worden geleverd.

Valentin Dahlhaus, Vice President van Husqvarna: "Met deze innovatieve, hoogwaardige en betrouwbare oplossing transformeren we het gazononderhoud. Zo kan de hele Great Lawn in Central Park, 55 hectare groot, worden beheerd door vijf Husqvarna Ceora robotmaaiers die de klok rond werken. Alles wordt digitaal gemonitord en beheerd."

* Nul uitstoot betekent geen directe uitstoot tijdens het gebruik.

 

 

 

 

 

 

Over Husqvarna

Husqvarna is een merk van de Husqvarna Group. Al sinds 1689 vervaardigt Husqvarna hoogwaardige producten en introduceert het baanbrekende innovaties, zoals de trillingvrije en automatische kettingrem op kettingzagen en de robotmaaier. Vandaag biedt Husqvarna een ruim assortiment performante machines voor gebruik in parken, bossen en tuinen en staat het voor technologisch leiderschap in zijn kernsegmenten: kettingzagen, trimmers, zitmaaiers en robotmaaiers. De Husqvarna-producten worden verkocht in meer dan 100 landen, voornamelijk via servicedealers.  

Over de Husqvarna Group

De Husqvarna Group is een wereldwijde marktleider voor buitenmachines en innovatieve oplossingen voor bos-, park- en tuinonderhoud. Het gamma omvat onder meer kettingzagen, trimmers, robotgrasmaaiers en zitmaaiers. De groep is ook de Europese leider in tuinbevloeiingsproducten en een wereldleider op het vlak van snij- en diamantwerktuigen voor de bouw- en steensector. De producten en oplossingen van Husqvarna Group worden aan consumenten en professionals verkocht onder merknamen zoals Husqvarna, Gardena, McCulloch, Poulan Pro, Weed Eater, Flymo, Zenoah en Diamant Boart via dealers en retailers in meer dan 100 landen. De netto-omzet bedroeg in 2018 41 miljard Zweedse kroon en de groep telt zo’n 13.000 werknemers in 40 landen.

Husqvarna
Leuvensesteenweg 542
Planet II E bus 5
1930 Zaventem