Husqvarna viert de tiende verjaardag van Marsrover Curiosity

Dankzij de Husqvarna-robotmaaiers wereldwijd krijgt de rover toch het feest dat het verdient

Banner-Curiosity.png

Uit liefde voor technologie heeft Husqvarna, marktleider op het gebied van robotgrasmaaiers, besloten om de Marsrover Curiosity het verjaardagsfeest te geven dat het verdient. Husqvarna geeft meer dan 100.000 robotgrasmaaiers een update zodat ze Happy Birthday kunnen zingen op 6 augustus, de tiende verjaardag van de Curiosity op Mars. Happy Birthday van de robots op aarde voor de meest eenzame in het universum!

Curiosity is de grootste en meest geavanceerde robot die ooit naar Mars is gestuurd. Om zijn allereerste verjaardag op Mars te vieren, zong hij zelfs Happy Birthday voor zichzelf. Om de batterijen te sparen, zijn de verjaardagen sindsdien onopgemerkt voorbijgegaan. Maar daar komt dit jaar verandering in. Zo heeft Husqvarna een update ontwikkeld voor de Automower® grasmaaier, waardoor deze nu Happy Birthday kan zingen. De update is beschikbaar voor zo’n 100.000 Automowers® van de modellen 405X, 415X en 435X AWD. Het initiatief kwam er dankzij de lange Husqvarna-geschiedenis op vlak van techniek en innovatie, waar robotmaaiers een belangrijke rol hebben gespeeld in het succes van het bedrijf.

“Bij Husqvarna zijn we met een grote groep technerds en ingenieurs die soms nieuwe technologieën uittesten gewoon omdat het onze passie is. Zo beschikt de Automower® robotmaaier over een alarmmodule waarmee we speelden om te zien of we iets leuks konden doen. We hoorden over de aankomende verjaardag van de rover op Mars en zo is het idee ontstaan. We brengen hulde aan het belangrijke ingenieurswerk van NASA door onze robotmaaiers de verjaardag van een collega-robot te laten vieren. Want niemand zou Happy Birthday voor zichzelf moeten zingen, toch?” zegt Björn Mannefred, Robotics Software Manager bij Husqvarna.

Alarmsysteem als zangstem

De technologie is gebaseerd op het bestaande alarmsignaal van de Automower® robotmaaier. Zo gebruikt Husqvarna het integratieplatform IFTTT om de maaiers Happy Birthday te laten zingen. Het bedrijf werkt namelijk al jaren met IoT en externe oplossingen van derden, zoals Google Home, Amazon Alexa en IFTTT.

“We bouwen al lange tijd aan een infrastructuur waarin verschillende modules aan onze robotmaaiers kunnen toegevoegd en gecombineerd worden om nieuwe en innovatieve oplossingen voor onze klanten te creëren. Toen de verjaardag van Curiosity naderde, waren alle bouwstenen er eigenlijk al. En omdat onze robots op aarde zo geliefd zijn en een groot deel uitmaken van het gezinsleven, dachten we dat die liefde maar eens moest uitgebreid worden tot in de ruimte”, zegt Linda Lindqvist, Product Manager Robotics bij Husqvarna.

Hoe deel uitmaken van het koor?

Gebruikers worden op de hoogte gebracht van de update via de Husqvarna Automower® Connect app waar ze gevraagd worden om de update te installeren - zonder update zal de robotmaaier niet kunnen zingen. Consumenten kunnen beslissen of ze zich bij het koor willen aansluiten. Gaan ze akkoord dan begint de Automower® robotmaaier op 6 augustus automatisch te zingen om 9 uur, 12 uur en 15 uur (lokale tijd). Zo krijgt de tiende verjaardag van Curiosity op Mars een waar eerbetoon.

Na de verjaardag van de Curiosity stelt Husqvarna het verjaardagsliedje vanaf begin september permanent beschikbaar voor eigenaren van de drie Automower® modellen, om ook familieverjaardagen extra vreugde te geven.

Kirsten Van Pee

Team Manager, Two cents

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Husqvarna

Husqvarna, een merk van de Husqvarna Group, is marktleider op vlak van innovatieve en hoogwaardige producten en diensten voor bos-, park- en tuinonderhoud. In 1689 werd het bedrijf opgericht in Zweden. Husqvarna focust sindsdien sterk op onderzoek en ontwikkeling en is pionier op het gebied van robotmaaiers en kettingzagen. Vandaag de dag bestaat het productportfolio uit de volgende generatie van robotmaaiers, zitmaaiers, kettingzagen en trimmers voor zowel professioneel als particulier gebruik. Duurzame waardecreatie, productinnovatie en digitalisering blijven belangrijk in de toekomst. De producten van Husqvarna worden verkocht in meer dan 100 landen. De Husqvarna Group, waartoe ook Gardena en Husqvarna Construction behoren, heeft wereldwijd 13.900 werknemers en de netto-omzet bedroeg in 2021 47 miljard Zweedse kroon

Over de Husqvarna Group

Husqvarna Group, opgericht in 1689, is een wereldwijde marktleider van innovatieve producten en oplossingen voor bos-, park- en tuinonderhoud. Het gamma omvat robotmaaiers, kettingzagen, trimmers, zitmaaiers en tuinirrigatie. Husqvarna Group is leider op het gebied van snij- en oppervlaktebehandelingsapparatuur voor de bouw- en steensector. De producten en oplossingen van Husqvarna Group worden voornamelijk verkocht aan consumenten en professionals onder de wereldwijde merken Husqvarna en Gardena via dealers en detailhandelaren in meer dan 100 landen. De omzet in 2021 bedroeg 47 miljard Zweedse kroon en de groep telt zo’n 13.900 werknemers in 40 landen.   

Contact

Leuvensesteenweg 542 Planet II E bus 5 1930 Zaventem

+32 (0) 27209212

www.husqvarna.com