Husqvarna viert de tiende verjaardag van Marsrover Curiosity

Dankzij de Husqvarna-robotmaaiers wereldwijd krijgt de rover toch het feest dat het verdient

Uit liefde voor technologie heeft Husqvarna, marktleider op het gebied van robotgrasmaaiers, besloten om de Marsrover Curiosity het verjaardagsfeest te geven dat het verdient. Husqvarna geeft meer dan 100.000 robotgrasmaaiers een update zodat ze Happy Birthday kunnen zingen op 6 augustus, de tiende verjaardag van de Curiosity op Mars. Happy Birthday van de robots op aarde voor de meest eenzame in het universum!

Curiosity is de grootste en meest geavanceerde robot die ooit naar Mars is gestuurd. Om zijn allereerste verjaardag op Mars te vieren, zong hij zelfs Happy Birthday voor zichzelf. Om de batterijen te sparen, zijn de verjaardagen sindsdien onopgemerkt voorbijgegaan. Maar daar komt dit jaar verandering in. Zo heeft Husqvarna een update ontwikkeld voor de Automower® grasmaaier, waardoor deze nu Happy Birthday kan zingen. De update is beschikbaar voor zo’n 100.000 Automowers® van de modellen 405X, 415X en 435X AWD. Het initiatief kwam er dankzij de lange Husqvarna-geschiedenis op vlak van techniek en innovatie, waar robotmaaiers een belangrijke rol hebben gespeeld in het succes van het bedrijf.

“Bij Husqvarna zijn we met een grote groep technerds en ingenieurs die soms nieuwe technologieën uittesten gewoon omdat het onze passie is. Zo beschikt de Automower® robotmaaier over een alarmmodule waarmee we speelden om te zien of we iets leuks konden doen. We hoorden over de aankomende verjaardag van de rover op Mars en zo is het idee ontstaan. We brengen hulde aan het belangrijke ingenieurswerk van NASA door onze robotmaaiers de verjaardag van een collega-robot te laten vieren. Want niemand zou Happy Birthday voor zichzelf moeten zingen, toch?” zegt Björn Mannefred, Robotics Software Manager bij Husqvarna.

Alarmsysteem als zangstem

De technologie is gebaseerd op het bestaande alarmsignaal van de Automower® robotmaaier. Zo gebruikt Husqvarna het integratieplatform IFTTT om de maaiers Happy Birthday te laten zingen. Het bedrijf werkt namelijk al jaren met IoT en externe oplossingen van derden, zoals Google Home, Amazon Alexa en IFTTT.

“We bouwen al lange tijd aan een infrastructuur waarin verschillende modules aan onze robotmaaiers kunnen toegevoegd en gecombineerd worden om nieuwe en innovatieve oplossingen voor onze klanten te creëren. Toen de verjaardag van Curiosity naderde, waren alle bouwstenen er eigenlijk al. En omdat onze robots op aarde zo geliefd zijn en een groot deel uitmaken van het gezinsleven, dachten we dat die liefde maar eens moest uitgebreid worden tot in de ruimte”, zegt Linda Lindqvist, Product Manager Robotics bij Husqvarna.

Hoe deel uitmaken van het koor?

Gebruikers worden op de hoogte gebracht van de update via de Husqvarna Automower® Connect app waar ze gevraagd worden om de update te installeren - zonder update zal de robotmaaier niet kunnen zingen. Consumenten kunnen beslissen of ze zich bij het koor willen aansluiten. Gaan ze akkoord dan begint de Automower® robotmaaier op 6 augustus automatisch te zingen om 9 uur, 12 uur en 15 uur (lokale tijd). Zo krijgt de tiende verjaardag van Curiosity op Mars een waar eerbetoon.

Na de verjaardag van de Curiosity stelt Husqvarna het verjaardagsliedje vanaf begin september permanent beschikbaar voor eigenaren van de drie Automower® modellen, om ook familieverjaardagen extra vreugde te geven.

Kirsten Van Pee

Team Manager, Two cents

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Husqvarna

 

Over Husqvarna

Husqvarna, een merk binnen de Husqvarna Group, is marktleider in innovatieve en hoogwaardige producten en diensten voor het vormgeven van groene ruimten in parken, bossen en tuinen. Sinds 1689 heeft het in Zweden geboren Husqvarna een sterke focus op onderzoek en ontwikkeling en is het een pionier op het gebied van robotmaaiers en kettingzagen. Vandaag de dag bestaat het productportfolio uit de volgende generatie robotmaaiers, riders, kettingzagen en trimmers voor zowel professioneel als particulier gebruik. Duurzame waardecreatie, productinnovatie en digitalisering blijven belangrijk voor de komende jaren. De producten van Husqvarna worden verkocht in meer dan 100 landen. De Husqvarna Group, waartoe ook Gardena en Husqvarna Construction behoren, heeft wereldwijd 13.800 werknemers en de netto-omzet in 2023 bedroeg SEK 53,3 miljard.  

 

Over de Husqvarna Group

Husqvarna Group werd opgericht in 1689 en is vandaag de dag een wereldwijd toonaangevende fabrikant van innovatieve producten en oplossingen voor bos-, park- en tuinbeheer.

Het assortiment omvat robotmaaiers, kettingzagen, trimmers, zitmaaiers en tuinirrigatie. De Husqvarna Group is ook toonaangevend op het gebied van snij- en oppervlaktebehandelingsapparatuur voor de bouw- en steenindustrie. De producten en oplossingen van de Husqvarna Group worden voornamelijk verkocht onder de wereldwijde merken Husqvarna en Gardena via dealers en detailhandelaren aan consumenten en professionele gebruikers in meer dan 100 landen. De omzet in 2023 bedroeg SEK 53,3 miljard en de Husqvarna Group heeft ongeveer 13.800 werknemers in 40 landen.

 

Neem contact op met

Leuvensesteenweg 542 Planet II E bus 5 1930 Zaventem

+32 (0) 27209212

www.husqvarna.com