Husqvarna viert de tiende verjaardag van Marsrover Curiosity

Dankzij de Husqvarna-robotmaaiers wereldwijd krijgt de rover toch het feest dat het verdient

Banner-Curiosity.png

Uit liefde voor technologie heeft Husqvarna, marktleider op het gebied van robotgrasmaaiers, besloten om de Marsrover Curiosity het verjaardagsfeest te geven dat het verdient. Husqvarna geeft meer dan 100.000 robotgrasmaaiers een update zodat ze Happy Birthday kunnen zingen op 6 augustus, de tiende verjaardag van de Curiosity op Mars. Happy Birthday van de robots op aarde voor de meest eenzame in het universum!

Curiosity is de grootste en meest geavanceerde robot die ooit naar Mars is gestuurd. Om zijn allereerste verjaardag op Mars te vieren, zong hij zelfs Happy Birthday voor zichzelf. Om de batterijen te sparen, zijn de verjaardagen sindsdien onopgemerkt voorbijgegaan. Maar daar komt dit jaar verandering in. Zo heeft Husqvarna een update ontwikkeld voor de Automower® grasmaaier, waardoor deze nu Happy Birthday kan zingen. De update is beschikbaar voor zo’n 100.000 Automowers® van de modellen 405X, 415X en 435X AWD. Het initiatief kwam er dankzij de lange Husqvarna-geschiedenis op vlak van techniek en innovatie, waar robotmaaiers een belangrijke rol hebben gespeeld in het succes van het bedrijf.

“Bij Husqvarna zijn we met een grote groep technerds en ingenieurs die soms nieuwe technologieën uittesten gewoon omdat het onze passie is. Zo beschikt de Automower® robotmaaier over een alarmmodule waarmee we speelden om te zien of we iets leuks konden doen. We hoorden over de aankomende verjaardag van de rover op Mars en zo is het idee ontstaan. We brengen hulde aan het belangrijke ingenieurswerk van NASA door onze robotmaaiers de verjaardag van een collega-robot te laten vieren. Want niemand zou Happy Birthday voor zichzelf moeten zingen, toch?” zegt Björn Mannefred, Robotics Software Manager bij Husqvarna.

Alarmsysteem als zangstem

De technologie is gebaseerd op het bestaande alarmsignaal van de Automower® robotmaaier. Zo gebruikt Husqvarna het integratieplatform IFTTT om de maaiers Happy Birthday te laten zingen. Het bedrijf werkt namelijk al jaren met IoT en externe oplossingen van derden, zoals Google Home, Amazon Alexa en IFTTT.

“We bouwen al lange tijd aan een infrastructuur waarin verschillende modules aan onze robotmaaiers kunnen toegevoegd en gecombineerd worden om nieuwe en innovatieve oplossingen voor onze klanten te creëren. Toen de verjaardag van Curiosity naderde, waren alle bouwstenen er eigenlijk al. En omdat onze robots op aarde zo geliefd zijn en een groot deel uitmaken van het gezinsleven, dachten we dat die liefde maar eens moest uitgebreid worden tot in de ruimte”, zegt Linda Lindqvist, Product Manager Robotics bij Husqvarna.

Hoe deel uitmaken van het koor?

Gebruikers worden op de hoogte gebracht van de update via de Husqvarna Automower® Connect app waar ze gevraagd worden om de update te installeren - zonder update zal de robotmaaier niet kunnen zingen. Consumenten kunnen beslissen of ze zich bij het koor willen aansluiten. Gaan ze akkoord dan begint de Automower® robotmaaier op 6 augustus automatisch te zingen om 9 uur, 12 uur en 15 uur (lokale tijd). Zo krijgt de tiende verjaardag van Curiosity op Mars een waar eerbetoon.

Na de verjaardag van de Curiosity stelt Husqvarna het verjaardagsliedje vanaf begin september permanent beschikbaar voor eigenaren van de drie Automower® modellen, om ook familieverjaardagen extra vreugde te geven.

Kirsten Van Pee

Team Manager, Two cents

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Husqvarna

Husqvarna is een merk van de Husqvarna Group. Al sinds 1689 vervaardigt Husqvarna hoogwaardige producten en introduceert het baanbrekende innovaties, zoals de trillingvrije en automatische kettingrem op kettingzagen en de robotmaaier. Vandaag biedt Husqvarna een ruim assortiment performante machines voor gebruik in parken, bossen en tuinen en staat het voor technologisch leiderschap in zijn kernsegmenten: kettingzagen, trimmers, zitmaaiers en robotmaaiers. De Husqvarna-producten worden verkocht in meer dan 100 landen, voornamelijk via servicedealers.  

Over de Husqvarna Group

De Husqvarna Group is een wereldwijde marktleider voor buitenmachines en innovatieve oplossingen voor bos-, park- en tuinonderhoud. Het gamma omvat onder meer kettingzagen, trimmers, robotgrasmaaiers en zitmaaiers. De groep is ook de Europese leider in tuinbevloeiingsproducten en een wereldleider op het vlak van snij- en diamantwerktuigen voor de bouw- en steensector. De producten en oplossingen van Husqvarna Group worden aan consumenten en professionals verkocht onder merknamen zoals Husqvarna, Gardena, McCulloch, Poulan Pro, Weed Eater, Flymo, Zenoah en Diamant Boart via dealers en retailers in meer dan 100 landen. De netto-omzet bedroeg in 2018 41 miljard Zweedse kroon en de groep telt zo’n 13.000 werknemers in 40 landen.

Contact

Leuvensesteenweg 542 Planet II E bus 5 1930 Zaventem

+32 (0) 27209212

www.husqvarna.com