Hybride frontmaaier P 535HX van Husqvarna – de eerste in zijn soort

Husqvarna stelt duurzaamheid voorop

Husqvarna – een van 's werelds grootste producenten van bos-, park- en tuinproducten – lanceert zijn nieuwe hybride frontmaaier P 535HX. Door gebruik te maken van hybride technologie is de CO2-voetafdruk kleiner dan bij een frontmaaier op diesel alleen, en in de elektrische transportmodus rijdt de maaier alleen op accuvermogen, wat minder geluidsoverlast geeft. In combinatie met een krachtige frontmaaier zorgen deze kenmerken voor een maximale productiviteit, waardoor het mogelijk is om veeleisende taken uit te voeren die voorheen voorbehouden waren aan grotere zitmaaiers. 

De hybride frontmaaier Husqvarna P 535HX is ideaal om grotere gazons en groene ruimten tiptop in orde te houden, en ook nog op een efficiënte manier die de operator kostbare tijd bespaart. De krachtige frontmaaier beschikt over voldoende vermogen om een extra breed maaidek aan te drijven en is bijzonder wendbaar, zodat hij moeilijke plaatsen kan bereiken, in smalle ruimtes en op hellingen kan werken. Dankzij de nauwkeurige tractiecontrole is er ook minder kans op beschadigen van het gras en op wegschuiven. ​ 

Multifunctioneel 

De functies van de Husqvarna P 535HX zijn ontworpen met het oog op geweldige resultaten in het onderhoud van buitenruimtes. Zo geeft het hybride systeem, dat een dubbele energiebron koppelt aan een hoog rendement, de Husqvarna P 535HX een buitengewoon hoog vermogen, maar met behoud van een compact en wendbaar formaat. De aandrijving vermindert het totale brandstofverbruik met wel 30%, wat een kleinere CO2-voetafdruk en lagere operationele kosten oplevert. De Husqvarna P 535HX is bovendien HVO100-hernieuwbaar en geschikt voor synthetische diesel, voor een nog kleinere ecologische voetafdruk. 

Daarnaast kan de Husqvarna P 535HX zijn hele motorvermogen aanwenden voor aangesloten accessoires terwijl hij tegelijkertijd zijn volledige aandrijfvermogen behoudt. Dit dankzij de hybride technologie van de maaier. In zware omstandigheden is het mogelijk om de twee energiebronnen - accu en diesel - te combineren om meer werk gedaan te krijgen. Het systeem is ook aangenaam in gebruik en laat zich vlot en stil bedienen. ​ 

Ten slotte, is de frontmaaier niet alleen geschikt voor drukke buitenruimtes, maar veroorzaakt hij ook in delicate binnenruimtes weinig overlast. Dit is mogelijk doordat de dieselmotor van de maaier uitgeschakeld kan worden om hem op accuvermogen te verplaatsen, dus zonder uitlaatgassen of lawaai, maar wel op volle snelheid indien nodig. 

Krachtige belichting 

Het vernieuwde koplampsysteem van de Husqvarna P 535HX omvat een nieuw groot- en werklichtsysteem, dat belangrijke zones verlicht om het werk te vergemakkelijken in omgevingen met weinig licht. De maaier bevat ook een nieuw HMI-display om waardevolle informatie over de status van de machine aan de bestuurder door te geven, voor een optimale opvolging en productiviteit. 

Fredrik Edholm, Product Application Manager bij Husqvarna, geeft uitleg: "De hybride frontmaaier P 535HX is de eerste in zijn soort voor Husqvarna. We hebben vijf jaar hard gewerkt aan deze duurzame maaier met een lage uitstoot, vanwege de groeiende vraag van tuinarchitecten en gemeenten om grasvelden het hele jaar door perfect in orde te houden. We zijn ervan overtuigd dat de P 535HX zal bijdragen aan de productiviteit van professionals: hij is snel en efficiënt, stuurt erg makkelijk en heeft een R180-maaidek waardoor maaien in verschillende grasomstandigheden mogelijk is. De nieuwe maaier kan ook smalle ruimtes bereiken, waardoor er na gebruik minder handmatig werk nodig is. Daardoor is hij een aanwinst voor professionals die een betrouwbare oplossing willen voor dagelijks gebruik." 

Beschikbaarheid

De Hybride frontmaaier P 535HX is op aanvraag beschikbaar vanaf medio 2020 via Husqvarna Professional (contact). ​

Bart van Hal

Marketing Manager Husqvarna Division Benelux, Husqvarna Benelux

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Husqvarna

 

Over Husqvarna

Husqvarna, een merk binnen de Husqvarna Group, is marktleider in innovatieve en hoogwaardige producten en diensten voor het vormgeven van groene ruimten in parken, bossen en tuinen. Sinds 1689 heeft het in Zweden geboren Husqvarna een sterke focus op onderzoek en ontwikkeling en is het een pionier op het gebied van robotmaaiers en kettingzagen. Vandaag de dag bestaat het productportfolio uit de volgende generatie robotmaaiers, riders, kettingzagen en trimmers voor zowel professioneel als particulier gebruik. Duurzame waardecreatie, productinnovatie en digitalisering blijven belangrijk voor de komende jaren. De producten van Husqvarna worden verkocht in meer dan 100 landen. De Husqvarna Group, waartoe ook Gardena en Husqvarna Construction behoren, heeft wereldwijd 13.800 werknemers en de netto-omzet in 2023 bedroeg SEK 53,3 miljard.  

 

Over de Husqvarna Group

Husqvarna Group werd opgericht in 1689 en is vandaag de dag een wereldwijd toonaangevende fabrikant van innovatieve producten en oplossingen voor bos-, park- en tuinbeheer.

Het assortiment omvat robotmaaiers, kettingzagen, trimmers, zitmaaiers en tuinirrigatie. De Husqvarna Group is ook toonaangevend op het gebied van snij- en oppervlaktebehandelingsapparatuur voor de bouw- en steenindustrie. De producten en oplossingen van de Husqvarna Group worden voornamelijk verkocht onder de wereldwijde merken Husqvarna en Gardena via dealers en detailhandelaren aan consumenten en professionele gebruikers in meer dan 100 landen. De omzet in 2023 bedroeg SEK 53,3 miljard en de Husqvarna Group heeft ongeveer 13.800 werknemers in 40 landen.

 

Neem contact op met

Leuvensesteenweg 542 Planet II E bus 5 1930 Zaventem

+32 (0) 27209212

www.husqvarna.com