Husqvarna presenteert Automowers met nieuwste technologie en accumachines voor particulier gebruik

Husqvarna, het Zweedse merk dat aan de basis ligt van de populariteit van de robotmaaier, stelt twee nieuwe robotmaaiers voor. De Automower® 405X, voor tuinen tot 600m², en de Automower® 415X, voor tuinen tot 1500m², zijn de nieuwe sterren van de show.
Daarnaast blijft Husqvarna inzetten op duurzaamheid en vervolledigt zijn gamma accumachines voor particulier gebruik met een accu-aangedreven gazonmaaier, stokzaag en haagschaar, bladblazer en kettingzaag. Voor een professioneel resultaat op een meer ecologische manier. ​ En voor alle Husqvarna producten geldt: elke accu en lader past op elk product. Vier nieuwe machines, slechts één accu en lader nodig.

Automowers 405X en 415X

De nieuwe Husqvarna Automower® 405X en 415X bieden eersteklas prestaties in kleine en middelgrote tuinen met een hellingshoek tot 40%. De nieuwste leden van de X-lijn brengen topcapaciteiten en hoogwaardige functies samen in een modern, gestroomlijnd design. Deze Automowers® staan garant voor perfecte maaiprestaties in de tuin.

Digitaal compatibel

Via spraakassistenten als Siri, Alexa en Google of met Automower® Connect@Home kan de gebruiker zijn Husqvarna Automower® 405X en 415X binnen Bluetooth®-bereik bedienen met een smartphone. Zo kan hij de actuele status van de maaier bekijken en start-, pauze- en parkeeropdrachten versturen.

Ook de maaihoogte van de robotmaaiers is via de app handig instelbaar van MIN tot MAX, afhankelijk van de hoogte van het gras. De juiste maaihoogte garandeert het beste resultaat. ​

Verder beschikken de Automowers® over Firmware Over The Air (FOTA). Met deze functie wordt nieuwe firmware automatisch gedownload. Wanneer de software beschikbaar is, wordt een melding weergegeven in de app waarna de gebruiker deze via de smartphone kan installeren. ​ ​

Automower® Connect met mobiele toegang wordt als extraatje aangeboden en maakt wereldwijde afstandsbediening, gps-tracking en integratie met verschillende 'smart home'-diensten zoals IFTTT mogelijk. Dit laatste zorgt er voor dat het maaiprogramma automatisch wordt aangepast aan de weersverwachting of aan geplande activiteiten (zoals vb een tuinfeest) in je digitale agenda.

Slim en eenvoudig in onderhoud

Dankzij de slimme functie Systematic Passage Mowing, maaien deze Automowers® ook moeiteloos smalle doorgangen in de tuin. Dit systeem loodst de maaier aan de hand van een systematisch maaipatroon automatisch door smalle doorgangen – voor minder tracking en snellere handling.

Verder zijn de robotmaaiers ook voorzien van een vorstsensor die voorkomt dat de maaier een bevroren gazon gaat maaien en beschadigen en botssensoren. ​

De begeleidingsdraad helpt de maaier snel de weg terug te vinden naar het laadstation. Dit zorgt voor een vermindering van de ‘zoektijd’, met name bij meer complexe gazons. ​ ​

De nieuwe Automowers® van Husqvarna worden vervaardigd in modules, waardoor onderdelen eenvoudig te vervangen zijn. De behuizing is makkelijk afneembaar. Elk onderdeel kan simpelweg met de tuinslang schoongespoten worden.

Veilig maaien

Husqvarna Automowers hebben een draaischijf met daaraan drie flexibele maaimesjes. Wanneer er een object op het gazon ligt, klappen de mesjes automatisch in. Dat biedt extra veiligheid. In tegenstelling tot andere robotmaaiers, die met gefixeerde messen werken en wel schade kunnen aanrichten. ​
Desgewenst kan het maaischema automatisch aangepast worden aan de zonopkomst en -ondergang. Er is daarmee geen enkele kans dat egels of andere kleine (nacht)dieren in schemering of duisternis een actieve robotmaaier zullen tegenkomen. ​
Daarnaast stopt de Automower direct met maaien als het apparaat opgetild wordt.

De Automower® 405X is beschikbaar vanaf € 1899 incl btw
De Automower® 415X is beschikbaar vanaf € 2399 incl btw

LC137i Accugazonmaaier

Met de komst van de compacte LC137i biedt Husqvarna nu voor elke tuingrootte een accu-aangedreven gazonmaaier aan.

Ideaal voor een kleine stadstuin of gazons zonder doorloop, waar bijvoorbeeld de voortuin volledig afgescheiden is van de achtertuin.
De voordelen van deze gazonmaaier zijn legio. Husqvarna beseft dat wie in de stad woont, vaak slechts een beperkte opbergruimte ter beschikking heeft. De LC137i is daarom klein opklapbaar. Verder is hij heel makkelijk te bedienen en vergt weinig onderhoud aangezien er geen olie of benzine vervangen of bijgevuld moet worden. Grasresten worden automatisch verzameld in de opvangbak (50 L) maar kun je ook met de Bioclip-functie mulchen. Tot slot houdt deze gazonmaaier rekening met de buren dankzij zijn lage geluidsniveau.

Met behulp van de SavE-functie onderscheidt de LC137i zich nog verder van de concurrentie. Hierdoor werkt de maaier op het minimale vermogen dat nodig is voor een mooi maairesultaat. Het toestel gebruikt nooit meer vermogen dan nodig, waardoor er veel efficiënter met de accu omgegaan wordt. De LC137i is daarenboven ook uitgerust met de PowerBoost-functie. Deze automatische functie zorgt ervoor dat de maaier meer vermogen afgeeft wanneer de weerstand van het gras toeneemt.

LC137i zonder accu en lader: € 299 incl btw
LC137i met accu en lader: € 399 incl btw
LC137i met accu en lader én 115iL grastrimmer (tijdelijk/actie): € 499 incl btw

120iTK4 Stokzaag en haagschaar

De nieuwe 120iTK4 stokzaag en haagschaar leent zich perfect tot het snoeien van hoge of brede hagen en struiken in de kleine tot middelgrote tuin. Dankzij zijn uitschuifbare bereik tot vier meter werkt men veilig vanaf de grond. De kop van de heggenschaar kun je kantelen zodat je ook de bovenkant van de haag perfect kunt snoeien. ​
Boomtakken tot een doorsnede van 25 cm vormen geen enkel probleem voor de stokzaag.
De verschillende onderdelen zijn snel en handig te demonteren waardoor de 120iTK4 makkelijk opgeborgen wordt.

115IHT4 heggenschaar zonder accu of lader: € 199 incl btw
115IHT4 heggenschaar met accu en lader: € 299 incl btw
115IHT4 heggenschaar en stokzaag met accu en lader: € 389 incl btw

340iBT Bladblazer

Bladblazers worden al lang niet meer alleen gebruikt om bladeren van het pad of gazon te verwijderen. Zeker een bladblazer met hoger vermogen kan prima worden ingezet als ‘bezem’ om bijvoorbeeld een pad zandvrij te maken of om tuinafval op één plek te verzamelen zodat het makkelijk kan opgeruimd worden. Met de nieuwe 340iBT bladblazer is er nu een accubladblazer met middelhoog vermogen beschikbaar die deze taken perfect aankan, als milieuvriendelijk alternatief voor de 40cc brandstofaangedreven bladblazers.

340iBT bladblazer zonder accu of lader: € 449 incl btw

340i kettingzaag

Onder professionals is de 540i XP kettingzaag inmiddels een begrip: de sterkste accukettingzaag die er is. Met de 340i brengt Husqvarna de variant voor particulier gebruik op de markt. ​
Dankzij de geavanceerde gebruikersinterface, grote wendbaarheid en duurzaamheid, bekomt men dezelfde professionele resultaten thuis.

340i excl. lader en accu: € 499 incl btw

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Husqvarna

 

Over Husqvarna

Husqvarna, een merk binnen de Husqvarna Group, is marktleider in innovatieve en hoogwaardige producten en diensten voor het vormgeven van groene ruimten in parken, bossen en tuinen. Sinds 1689 heeft het in Zweden geboren Husqvarna een sterke focus op onderzoek en ontwikkeling en is het een pionier op het gebied van robotmaaiers en kettingzagen. Vandaag de dag bestaat het productportfolio uit de volgende generatie robotmaaiers, riders, kettingzagen en trimmers voor zowel professioneel als particulier gebruik. Duurzame waardecreatie, productinnovatie en digitalisering blijven belangrijk voor de komende jaren. De producten van Husqvarna worden verkocht in meer dan 100 landen. De Husqvarna Group, waartoe ook Gardena en Husqvarna Construction behoren, heeft wereldwijd 13.800 werknemers en de netto-omzet in 2023 bedroeg SEK 53,3 miljard.  

 

Over de Husqvarna Group

Husqvarna Group werd opgericht in 1689 en is vandaag de dag een wereldwijd toonaangevende fabrikant van innovatieve producten en oplossingen voor bos-, park- en tuinbeheer.

Het assortiment omvat robotmaaiers, kettingzagen, trimmers, zitmaaiers en tuinirrigatie. De Husqvarna Group is ook toonaangevend op het gebied van snij- en oppervlaktebehandelingsapparatuur voor de bouw- en steenindustrie. De producten en oplossingen van de Husqvarna Group worden voornamelijk verkocht onder de wereldwijde merken Husqvarna en Gardena via dealers en detailhandelaren aan consumenten en professionele gebruikers in meer dan 100 landen. De omzet in 2023 bedroeg SEK 53,3 miljard en de Husqvarna Group heeft ongeveer 13.800 werknemers in 40 landen.

 

Neem contact op met

Leuvensesteenweg 542 Planet II E bus 5 1930 Zaventem

+32 (0) 27209212

www.husqvarna.com