Nieuw hulpmiddel voor groenvoorzieners om CO2 voetafdruk te verkleinen

Husqvarna lanceert deze maand een nieuwe Carbon Footprint Calculator, die groenvoorzieners helpt om de CO2 -voetafdruk van hun machinepark nauwkeurig in kaart te brengen en hun emissiedoelstellingen te bereiken. De Carbon Footprint Calculator is vanaf april 2019 beschikbaar in Husqvarna Fleet Services™, de software voor machineparkbeheer.

Husqvarna focust sterk op duurzaamheid en ambitie om duurzame producten en oplossingen te ontwikkelen. Daarom lanceert het merk nu de Carbon Footprint Calculator in Husqvarna Fleet Services™, de software die het gebruik en verbruik van het machinepark in kaart brengt. Met degegevensgestuurde service kunnen  gemeenten en professionele groenvoorzieners hun productiviteit optimaliseren door middel van inventariscontrole, een onderhoudsoverzicht, en machinestatistieken.

De nieuwe tool geeft de fleetmanager een unieke kans om niet alleen de ecologische voetafdruk van het machinepark te berekenen, maar ook om de uitstoot te beperken. De analyse-optie van de tool behandelt het volledige machinepark — elektrisch, benzine en diesel — dat is opgenomen in Husqvarna Fleet Services™ (behalve Husqvarna Automowers™, die later in het jaar zullen worden opgenomen). Maar ook machines van andere fabrikanten kunnen met de tool worden gevolgd en geanalyseerd.

“Bij Husqvarna werken we voortdurend aan het verminderen van onze uitstoot van CO2, maar we willen ook onze klanten helpen bij het verminderen van hun uitstoot. De Carbon Footprint Calculator is een tool voor onze klanten om een beter inzicht te verwerven in hun belangrijkste bronnen van uitstoot, de oorzaak te analyseren, en hun uitstoot te rapporteren aan klanten en andere belanghebbenden", zegt Jonas Willaredt, Sustainability Director bij Husqvarna.

Getest en goedgekeurd

Veel groenvoorzieners in België hebben al ervaring met het beheren van hun machinepark via Husqvarna Fleet Services. Om meer bedrijven en instellingen kennis te laten maken met de voordelen van Fleet Services, biedt Husqvarna nu de mogelijkheid om Fleet Services 6 maanden gratis te ervaren. Meer informatie hierover bij de Husqvarna Professional Dealer of https://www.husqvarna.com/be-nl/gazon-en-tuin/professional/fleet-services/

Over Husqvarna Fleet Services™ en de Carbon Footprint Calculator

Husqvarna Fleet Services™ volgt de uitrusting door middel van machinesensoren of ingebouwde connectiviteit. De data van de machines wordt verzonden d.m.v. Bluetooth® via een mobile telefoon of tablet wanneer de Husqvarna Fleet Services™ app is geactiveerd, of bij de terugkeer in het magazijn, via de Husqvarna Fleet Services™ Gateway app. De data worden vanuit de apps geüpload naar de Husqvarna Fleet Services™-account in de cloud waar de fleetmanager de conclusies kan raadplegen vanaf elk aangesloten apparaat.

Met Husqvarna Fleet Services™ kunnen groenvoorzieners het overzicht van hun volledige machinepark raadplegen, zowel in het veld, als in magazijnen en werkplaatsen waar het bedrijf werkzaam is. Via Husqvarna Fleet Services™ hebben klanten toegang tot onder meer de volgende informatie:

  • Machine Fleet overzicht – Een volledig overzicht van alle getagde machines geordend volgens categorie, subcategorie en model – dit wordt vervolgens via het web en in de Husqvarna Fleet Services™ mobiele app verspreid onder alle geautoriseerde gebruikers in het bedrijf.
  • Laatst bekende locatie van machines – Hulp om machines met gemak te lokaliseren en te verplaatsen tussen verschillende locaties, en om uitrusting die aan het einde van de werkdag niet is ingecheckt te identificeren en terug te halen, op basis van de precieze locatie waar het laatst verbinding werd gemaakt.
  • Hoeveel de machine werd gebruikt – Inzicht in het seizoensgebonden, maandelijkse, wekelijkse en dagelijkse gebruik van elke machine, geordend volgens toepassingsgebied, bv. trimmen, heggenknippen, maaien enz.
  • Is het tijd voor een onderhoud of vervanging? – Maak gefundeerde beslissingen rond vervanging en onderhoud, op basis van de leeftijd van machines en de totale kosten van herstel- en onderhoudskosten.
  • Onderhoudsgeschiedenis – Registreer onderhouds- en herstellingsdata van op het web of uit de app. Volledig overzicht van welke machines toe zijn aan een onderhoud, en toegang tot de volledige onderhoudsgeschiedenis. Kies voor proactieve herinneringen gebaseerd op datum of draaiuren om het dagelijkse werk te vereenvoudigen.
  • Automower® beheer – Beheer een machinepark met Husqvarna Automower® met uitgebreide tools voor monitoring, controle en diagnostiek. Volg de positie en status van Husqvarna Automower® in realtime en stuur commands vanuit het webportaal of de Husqvarna Fleet Services™ mobiele app.
  • Carbon Footprint Calculator – Bereken je ecologische voetafdruk out-of-the-box en met de tools om trends te analyseren, te bepalen waar verbetering mogelijk is, en verandering te realiseren.
Contacteer ons
Kirsten Van Pee Senior Project Manager, Two cents
Kirsten Van Pee Senior Project Manager, Two cents
Over Husqvarna

Husqvarna is een merk van de Husqvarna Group. Al sinds 1689 vervaardigt Husqvarna hoogwaardige producten en introduceert het baanbrekende innovaties, zoals de trillingvrije en automatische kettingrem op kettingzagen en de robotmaaier. Vandaag biedt Husqvarna een ruim assortiment performante machines voor gebruik in parken, bossen en tuinen en staat het voor technologisch leiderschap in zijn kernsegmenten: kettingzagen, trimmers, zitmaaiers en robotmaaiers. De Husqvarna-producten worden verkocht in meer dan 100 landen, voornamelijk via servicedealers.  

Over de Husqvarna Group

De Husqvarna Group is een wereldwijde marktleider voor buitenmachines en innovatieve oplossingen voor bos-, park- en tuinonderhoud. Het gamma omvat onder meer kettingzagen, trimmers, robotgrasmaaiers en zitmaaiers. De groep is ook de Europese leider in tuinbevloeiingsproducten en een wereldleider op het vlak van snij- en diamantwerktuigen voor de bouw- en steensector. De producten en oplossingen van Husqvarna Group worden aan consumenten en professionals verkocht onder merknamen zoals Husqvarna, Gardena, McCulloch, Poulan Pro, Weed Eater, Flymo, Zenoah en Diamant Boart via dealers en retailers in meer dan 100 landen. De netto-omzet bedroeg in 2018 41 miljard Zweedse kroon en de groep telt zo’n 13.000 werknemers in 40 landen.

Husqvarna
Leuvensesteenweg 542
Planet II E bus 5
1930 Zaventem