Nieuwe generatie Husqvarna Riders: compact formaat met commerciële prestaties

Nieuwe generatie Husqvarna Riders: compact formaat met commerciële prestaties

Husqvarna – een van 's werelds grootste producenten van bos-, park- en tuinproducten – lanceert twee nieuwe professionele Riders, geconstrueerd op een nieuw platform met een ‘drive in-drive out’-bevestigingsframe. De Husqvarna R 419TsX AWD en de Husqvarna R 420TsX AWD zijn allebei Bluetooth®-compatibel, met een vernieuwde mens-machine-interface en nieuwe sterke ledkoplampen.

Zitmaaiers zijn ideaal voor grotere gazons en besparen tijd, middelen en energie voor gazonverzorgers. De nieuwe Riders van Husqvarna, de R 419TsX AWD en de R 420TsX AWD, zijn het resultaat van 30 jaar ervaring van Husqvarna. Het nieuwe platform biedt een nog aangenamere rijervaring met unieke kenmerken en toegevoegde waarde, om het succesverhaal van Husqvarna Riders verder te zetten. Dankzij de nieuwe X-Change- functie kan de gebruiker hulpstukken snel verwisselen, wat tijd bespaart en de veelzijdigheid van de machine vergroot.

“De nieuwe Husqvarna R 419TsX AWD en de Husqvarna R 420TsX AWD zijn ontwikkeld voor professionals en landeigenaren die een compacte en veelzijdige zitmaaier nodig hebben met commerciële prestaties. Door hun grootte bereiken de nieuwe Riders ook plaatsen die moeilijk te bereiken zijn met grotere machines, wat de kosten drukt voor handmatig werken met loopmaaiers of grastrimmers, zegt Daniel Mannerström, Product Portfolio Manager bij Husqvarna.

Een nieuwe HMI-display (mens-machine-interface) communiceert met de bestuurder, helpt bij de bediening en toont realtime gegevens en waarschuwingen, waardoor de productiviteit wordt verhoogd. De nieuwe Riders zijn verbonden met Husqvarna Connect en Husqvarna Fleet Services™ via Bluetooth®. Met Husqvarna Connect krijgt de gebruiker nuttige informatie over de Rider in de Husqvarna Connect-app, en met Husqvarna Fleet Services™ worden data doorgegeven vanuit de Rider, waardoor tuinbedrijven hun vloot gemakkelijker kunnen beheren.

Uitgerust met autokoplampen en slimme gereedschapshouder

Dankzij de vierwielaandrijving van de nieuwe Husqvarna Riders is een goede grip gegarandeerd, zelfs onder zware omstandigheden. De gereedschapshouder op de motorkap is uitgerust met een makkelijk bereikbare 12V-aansluiting, waardoor u eenvoudig draagbare apparaten kunt opladen terwijl u maait. Hij kan ook worden uitgerust met een ladinghouder.

De nieuwe Riders van Husqvarna zijn uitgerust met nieuwe ledkoplampen met een bereik van 180 graden, om het zicht dichtbij en ver van de machine te vergroten. Na grondige ergonomische studies in de eerste ontwikkelingsfase van de Riders heeft Husqvarna meer verstelmogelijkheden en ruimte voor de bestuurder voorzien. Het vernieuwde stuurwiel met een nieuw modern design heeft een snelle hoogteverstelling, ergonomische handgrepen en een stuurknuppel om de ergonomie en de bestuurbaarheid te verbeteren. De gelede besturing helpt bij krappe bochten en de stuurbekrachtiging zorgt voor moeiteloos draaien van het stuurwiel.

Beschikbaarheid en prijs

De Husqvarna R 419TsX AWD is nu verkrijgbaar bij de Husqvarna-dealers. Prijzen beginnen vanaf € 11.099 incl. BTW. 

De Husqvarna R 420TsX AWD is vanaf maand midden april verkrijgbaar bij de Husqvarna dealers. Prijzen beginnen vanaf € 13.099,00 incl. BTW.

Contacteer ons
Bart van Hal Marketing Manager Husqvarna Division Benelux
Kirsten Van Pee Senior Project Manager, Two cents
Bart van Hal Marketing Manager Husqvarna Division Benelux
Kirsten Van Pee Senior Project Manager, Two cents
Over Husqvarna

Husqvarna is een merk van de Husqvarna Group. Al sinds 1689 vervaardigt Husqvarna hoogwaardige producten en introduceert het baanbrekende innovaties, zoals de trillingvrije en automatische kettingrem op kettingzagen en de robotmaaier. Vandaag biedt Husqvarna een ruim assortiment performante machines voor gebruik in parken, bossen en tuinen en staat het voor technologisch leiderschap in zijn kernsegmenten: kettingzagen, trimmers, zitmaaiers en robotmaaiers. De Husqvarna-producten worden verkocht in meer dan 100 landen, voornamelijk via servicedealers.  

Over de Husqvarna Group

De Husqvarna Group is een wereldwijde marktleider voor buitenmachines en innovatieve oplossingen voor bos-, park- en tuinonderhoud. Het gamma omvat onder meer kettingzagen, trimmers, robotgrasmaaiers en zitmaaiers. De groep is ook de Europese leider in tuinbevloeiingsproducten en een wereldleider op het vlak van snij- en diamantwerktuigen voor de bouw- en steensector. De producten en oplossingen van Husqvarna Group worden aan consumenten en professionals verkocht onder merknamen zoals Husqvarna, Gardena, McCulloch, Poulan Pro, Weed Eater, Flymo, Zenoah en Diamant Boart via dealers en retailers in meer dan 100 landen. De netto-omzet bedroeg in 2018 41 miljard Zweedse kroon en de groep telt zo’n 13.000 werknemers in 40 landen.

Husqvarna
Leuvensesteenweg 542
Planet II E bus 5
1930 Zaventem