Nieuwe Husqvarna-robotmaaiersoftware voor sportvelden

Nieuwe Husqvarna-robotmaaiersoftware voor sportvelden

Husqvarna introduceert Automower Club Solution

Husqvarna presenteert een nieuwe softwarefunctie, Husqvarna Automower® Club Solution, waarmee meerdere maaiers binnen dezelfde grensdraadinstallatie kunnen werken. Husqvarna's nieuwe software is ontwikkeld voor gebruik op grote oppervlakken en is ideaal voor locaties zoals voetbalvelden. 

Volgend jaar is het 25 jaar geleden dat Husqvarna, pionier in robotmaaien, zijn eerste robotmaaier lanceerde, de Husqvarna Automower®. Nu stelt het bedrijf de Husqvarna Automower® Club Solution voor, een nieuwe softwareoplossing gericht op sportfaciliteiten. 

Met de Husqvarna Automower® Club Solution is het mogelijk om tot drie Automower® robotmaaiers te gebruiken binnen dezelfde grensdraad. Naast een snellere installatie, maakt deze oplossing het ook gemakkelijker om maaicapaciteit toe te voegen indien nodig en vereenvoudigt ze onderhoudstaken zoals beluchten, losmaken en topdressing. Deze oplossing is ontwikkeld voor professionele Husqvarna-robotmaaiers en is dus geschikt voor grote oppervlakken zoals voetbalvelden.  

Story image
Olle Markusson, Director Product Management Robotics bij Husqvarna, legt uit: "De Husqvarna Automower®-technologie biedt sportclubs verschillende voordelen. De lichtgewicht robotmaaiers gaan bodemverdichting tegen en, doordat ze op accu's werken, produceren ze geen directe uitstoot. De maaiers zorgen ervoor dat de facility manager zich met meer veeleisende taken kan bezighouden." 

Automower® Club Solution is beschikbaar vanaf maart 2020 en kan worden geactiveerd door een Husqvarna-dealer.   

Bart van Hal Marketing Manager Husqvarna Division Benelux, Husqvarna Benelux
Over Husqvarna

Husqvarna is een merk van de Husqvarna Group. Al sinds 1689 vervaardigt Husqvarna hoogwaardige producten en introduceert het baanbrekende innovaties, zoals de trillingvrije en automatische kettingrem op kettingzagen en de robotmaaier. Vandaag biedt Husqvarna een ruim assortiment performante machines voor gebruik in parken, bossen en tuinen en staat het voor technologisch leiderschap in zijn kernsegmenten: kettingzagen, trimmers, zitmaaiers en robotmaaiers. De Husqvarna-producten worden verkocht in meer dan 100 landen, voornamelijk via servicedealers.  

Over de Husqvarna Group

De Husqvarna Group is een wereldwijde marktleider voor buitenmachines en innovatieve oplossingen voor bos-, park- en tuinonderhoud. Het gamma omvat onder meer kettingzagen, trimmers, robotgrasmaaiers en zitmaaiers. De groep is ook de Europese leider in tuinbevloeiingsproducten en een wereldleider op het vlak van snij- en diamantwerktuigen voor de bouw- en steensector. De producten en oplossingen van Husqvarna Group worden aan consumenten en professionals verkocht onder merknamen zoals Husqvarna, Gardena, McCulloch, Poulan Pro, Weed Eater, Flymo, Zenoah en Diamant Boart via dealers en retailers in meer dan 100 landen. De netto-omzet bedroeg in 2018 41 miljard Zweedse kroon en de groep telt zo’n 13.000 werknemers in 40 landen.

Husqvarna
Leuvensesteenweg 542
Planet II E bus 5
1930 Zaventem