Nieuwe professionele Husqvarna-robotmaaiers werken met virtuele grenstechnologie

Nieuwe professionele Husqvarna-robotmaaiers werken met virtuele grenstechnologie

Husqvarna bevestigt zijn positie als voortrekker op het vlak van innovatie met de lancering van de Husqvarna EPOS-technologie, een virtuele grenstechnologie die gebruikt wordt voor professionele robotmaaiers. Deze vernieuwde technologie biedt een satellietgebaseerde oplossing voor een nieuwe serie professionele Husqvarna Automower® robotmaaiers. De deur naar maaien met virtuele grenzen is geopend.

Volgend jaar zal het 25 jaar zijn dat Husqvarna pionierswerk verricht en het robotmaaisegment vormgeeft met krachtige, stille en uitstootvrije robotmaaiers die ontworpen zijn om hoveniers te helpen hun gazon gezond te houden en de productiviteit ervan te verbeteren. 

In 2019 introduceerde Husqvarna zijn eerste robotmaaiers met vierwielaandrijving, waarmee residentiële en professionele gebruikers terrein met een helling tot 70% kunnen onderhouden – een belangrijke stap in het professionele segment. Husqvarna wil een voortrekkersrol blijven spelen in de ontwikkeling van het robotmaaiersegment via klantgerichte innovaties en oplossingen.  

Professioneel robotmaaien via een satelliet

Als volgende stap introduceert Husqvarna vandaag de Husqvarna EPOS-technologie, een uiterst precies satellietnavigatiesysteem – tot op 2-3 centimeter nauwkeurig. Het creëert virtuele grenzen voor professionele robotmaaiers. Het nieuwe systeem verhoogt de flexibiliteit en het gebruik van professionele robotmaaiers in groene ruimten aanzienlijk, omdat de virtuele grenzen kunnen worden aangepast aan de steeds veranderende behoeften van sportvelden en openbare ruimten. De EPOS-technologie opent mogelijkheden voor terreinen die van oudsher een uitdaging vormden voor robotmaaiers, bijvoorbeeld gebied met harde oppervlakken of een gebied dat vaak opnieuw wordt ingericht. Daarnaast vergemakkelijkt het ook het beluchten en verticuteren.   

Story image
Sascha Menges, President Husqvarna Division, legt uit: "Robotica en autonome oplossingen zullen een belangrijke rol spelen in de toekomst van het groenbeheer. We blijven trouw aan ons streven om het professionele groenbeheer te verbeteren. Husqvarna EPOS is een technologische doorbraak op het vlak van robotmaaien waardoor de integratie van robotica in professioneel gazononderhoud zich nog sneller zal doorzetten. "  
Story image

Professionele Husqvarna-robotmaaiers met Husqvarna EPOS zijn compatibel met Husqvarna Fleet Services, een digitaal beheersysteem van het machinepark. Zo wordt het beheer van grote gazons en groene ruimten eenvoudiger, flexibeler en efficiënter dan ooit tevoren. 

De Husqvarna EPOS-technologie betekent een nieuwe stap vooruit in professioneel robotmaaien met Husqvarna en wordt in 2020 gelanceerd bij geselecteerde professionele klanten in de VS, Frankrijk, Duitsland en Zweden. Later volgt ook België.

Story image
Kirsten Van Pee Team Manager, Two cents
Bart van Hal Marketing Manager Husqvarna Division Benelux, Husqvarna Benelux

 

 

Over Husqvarna

Husqvarna is een merk van de Husqvarna Group. Al sinds 1689 vervaardigt Husqvarna hoogwaardige producten en introduceert het baanbrekende innovaties, zoals de trillingvrije en automatische kettingrem op kettingzagen en de robotmaaier. Vandaag biedt Husqvarna een ruim assortiment performante machines voor gebruik in parken, bossen en tuinen en staat het voor technologisch leiderschap in zijn kernsegmenten: kettingzagen, trimmers, zitmaaiers en robotmaaiers. De Husqvarna-producten worden verkocht in meer dan 100 landen, voornamelijk via servicedealers.  

Over de Husqvarna Group

De Husqvarna Group is een wereldwijde marktleider voor buitenmachines en innovatieve oplossingen voor bos-, park- en tuinonderhoud. Het gamma omvat onder meer kettingzagen, trimmers, robotgrasmaaiers en zitmaaiers. De groep is ook de Europese leider in tuinbevloeiingsproducten en een wereldleider op het vlak van snij- en diamantwerktuigen voor de bouw- en steensector. De producten en oplossingen van Husqvarna Group worden aan consumenten en professionals verkocht onder merknamen zoals Husqvarna, Gardena, McCulloch, Poulan Pro, Weed Eater, Flymo, Zenoah en Diamant Boart via dealers en retailers in meer dan 100 landen. De netto-omzet bedroeg in 2018 41 miljard Zweedse kroon en de groep telt zo’n 13.000 werknemers in 40 landen.

Husqvarna
Leuvensesteenweg 542
Planet II E bus 5
1930 Zaventem