Nieuwste Husqvarna bosmaaiers leveren ongekende professionele accuprestaties

Nieuwste Husqvarna bosmaaiers leveren ongekende professionele accuprestaties

Lancering Husqvarna 535iRX/535iRXT bosmaaiers

Husqvarna legt, met de lancering van twee nieuwe krachtige accu-aangedreven bosmaaiers, de lat voor prestaties aanzienlijk hoger. De 535iRX en 535iRXT bieden professionals een superieure productiviteit, dankzij de motor met hoog koppel, grote snijdiameter en efficiënt antitrillingsysteem. Met een resem nieuwe hoofdfuncties zijn de producten een geweldige aanvulling op de collectie van elke professional in de sector.

Volgend op de grote vraag vanuit gemeenten en professionele tuinaannemers naar robuustere accuoplossingen met minder milieubelasting ontwikkelde Husqvarna — een van 's werelds grootste producenten van bos-, park- en tuinproducten — de  535iRX en 535iRXT, twee nieuwe bosmaaiers met een hoger niveau van professionele prestaties. Deze innovatieve bosmaaiers zijn ontwikkeld met het oog op commerciële doeleinden. Ze zijn robuust, krachtig en gelijkwaardig aan de benzineproducten uit de 35 cc-serie.

De nieuwe Husqvarna 535iRX en 535iRXT bosmaaiers maken deel uit van de 500-serie en zijn als eerste accu-aangedreven bosmaaier uitgerust met een antitrillingssysteem. Deze functie maakt het toestel nog comfortabeler in gebruik, zelfs na uren werk. De nieuwe gebruikersinterface, die een constant zicht biedt op de status van de batterij, vergemakkelijkt tevens het plannen van het werk.

 Johan Svennung, productspecialist, licht toe: “We zijn enthousiast om deze nieuwe producten te lanceren, omdat er bij onze commerciële klanten een grote vraag is naar hoogwaardige, innovatieve batterijoplossingen. De prestaties van de Husqvarna 535iRX & 535iRXT zijn vergelijkbaar met die van benzinemachines, maar met belangrijke voordelen zoals geen directe emissies, minder trillingen en minder lawaai. Dankzij onze motor met hoog koppel, de grotere snijdiameter en het robuuste ontwerp kunnen we voldoen aan de behoeften van onze professionele klanten, die dagelijks op deze producten vertrouwen.”
Story image

 

De hoofdfuncties van de 535iRX en 535iRXT zijn onder andere:

 • Echt draadloos - Volledige flexibiliteit om te kiezen tussen een interne of rugzakbatterij, en deze producten zijn ook compatibel met alle Husqvarna BLi-batterijen. De BLi300 is de aanbevolen batterijkeuze voor de beste balans en productiviteit.
 • Anti-trillingsysteem - Superieure antitrillingfunctie. Een primeur op een bosmaaier die met een accu wordt aangedreven.
 • Ingebouwde connectiviteit (535iRXT) -  Dankzij de geïntegreerde Bluetooth®-module is de 535iRXT compatibel met Husqvarna Connect en Husqvarna Fleet Services, die speciaal ontworpen werden zodat commerciële gebruikers hun volledige machinepark kunnen opvolgen.
 • Nieuwe gebruikersinterface - Biedt een verbeterd, tastbaar gevoel met een batterijstatus die altijd zichtbaar is op de handgreep van het product.
 • ErgoFeed trimmerkop (535iRXT) - De ErgoFeed-trimmerkop kan bediend worden met een knop, wat geld en tijd uitspaart, en is zowel eenvoudig als robuust. Onbedoelde aandrijving door het raken van een steen of puin wordt zo uitgesloten.
 • Waterdicht ontwerp – dankzij de IPX4 regenbescherming.
 • Beschikbaarheid en prijs
  • Husqvarna 535iRX € 599 excl. BTW
  • Husqvarna 535iRXT € 699 excl. BTW
  De Husqvarna 535iRX/535iRXT bosmaaiers zijn vanaf februari 2020 verkrijgbaar bij Husqvarna dealers.
Story image
Story image
Kirsten Van Pee Team Manager, Two cents
Bart van Hal Marketing Manager Husqvarna Division Benelux, Husqvarna Benelux

 

 

Over Husqvarna

Husqvarna is een merk van de Husqvarna Group. Al sinds 1689 vervaardigt Husqvarna hoogwaardige producten en introduceert het baanbrekende innovaties, zoals de trillingvrije en automatische kettingrem op kettingzagen en de robotmaaier. Vandaag biedt Husqvarna een ruim assortiment performante machines voor gebruik in parken, bossen en tuinen en staat het voor technologisch leiderschap in zijn kernsegmenten: kettingzagen, trimmers, zitmaaiers en robotmaaiers. De Husqvarna-producten worden verkocht in meer dan 100 landen, voornamelijk via servicedealers.  

Over de Husqvarna Group

De Husqvarna Group is een wereldwijde marktleider voor buitenmachines en innovatieve oplossingen voor bos-, park- en tuinonderhoud. Het gamma omvat onder meer kettingzagen, trimmers, robotgrasmaaiers en zitmaaiers. De groep is ook de Europese leider in tuinbevloeiingsproducten en een wereldleider op het vlak van snij- en diamantwerktuigen voor de bouw- en steensector. De producten en oplossingen van Husqvarna Group worden aan consumenten en professionals verkocht onder merknamen zoals Husqvarna, Gardena, McCulloch, Poulan Pro, Weed Eater, Flymo, Zenoah en Diamant Boart via dealers en retailers in meer dan 100 landen. De netto-omzet bedroeg in 2018 41 miljard Zweedse kroon en de groep telt zo’n 13.000 werknemers in 40 landen.

Husqvarna
Leuvensesteenweg 542
Planet II E bus 5
1930 Zaventem