Vakantie in eigen tuin met Husqvarna

Vakantie in eigen tuin met Husqvarna

Robotmaaier steeds populairder in Belgische tuin

Husqvarna Automower® wordt 25 jaar

De Husqvarna Automower® mag 25 kaarsjes uitblazen. Al sinds 1995 is Husqvarna Automower® wereldwijd de toonaangevende robotmaaier voor zowel openbare als privégazons, en staat hij bekend om zijn stille, betrouwbare aanpak van complexe grasvelden. Het Zweedse merk, dat aan de basis stond van de populariteit van robotmaaiers, zijt al enige tijd de verkoop van robotmaaiers in België gestaag stijgen.
Om een beter inzicht te verkrijgen in de relatie tussen de Belg en zijn tuin in het algemeen en zijn robotmaaier in het bijzonder, ging Husqvarna in zee met het onderzoeksbureau iVOX. Via een landelijke bevraging gaven 1000 Belgen met een tuin hun mening over de robotmaaier. De enquête bracht heel wat opmerkelijke conclusies aan het licht.

Het is algemeen bekend dat de Belg geboren wordt met een baksteen in de maag, maar zitten groene vingers ook ingebakken in het DNA? Bij wijze van introductie werd gepolst naar de Belg en zijn tuin om vervolgens in te zoomen op zijn mening over en ervaring met de robotmaaier. Uit de enquête blijkt dat 75% van de ondervraagde Belgen uitermate trots is op zijn stukje groen. We dragen er zorg voor en willen dat het er goed en verzorgd uitziet. Toch is het voor zeker 4 op de 10 Belgen niet eenvoudig om hier tijd voor vrij te maken. Vooral bij mensen met een grote tuin vormt het onderhoud een extra uitdaging en komt een robotmaaier goed van pas. Eén op de vijf Belgen met een tuin groter dan 10 are bezit er dan ook een. Opvallend is dat er een groot verschil vastgesteld wordt tussen het Vlaams- en Franstalige landsdeel. Zo bezit 14% van de Walen een robotmaaier tegenover 7% van de Vlamingen.
Daarnaast overweegt een op vijf van de ondervraagde Belgen zonder robotmaaier  om er een aan te schaffen.

Lees hier de volledige enquêteresultaten.

Goud voor een zilveren jubileum

Husqvarna 315X Limited Edition

Nog ter ere van deze jubileumverjaardag, lanceert Husqvarna een limited edition van de populaire Automower® 315X. Het premium model maait gecompliceerde gazons tot 1600 m², is geschikt voor nauwe doorgangen en kan hellingen tot 40% de baas. Als lid van het X-line assortiment, beschikt de robotmaaier over Automower® Connect met GPS-diefstal-tracking, GPS-gestuurde navigatie en een X-line design met LED-koplampen, voorbumper en speciaal gekleurde wielkappen.

De exclusieve Automower® 315X Limited Edition is online verkrijgbaar. De consument wordt getrakteerd op een exclusieve gouden kleur, extra mesjes, een Automower® beschermhuis en een gratis Google Home.
Perfecte maaiprestaties worden gecombineerd met een modern en vooruitstrevend design. Hierdoor vindt hij moeiteloos in elke tuin zijn plaatsje.

Automower® 315X is beschikbaar vanaf € 2.399
Automower
® 315X Limited Edition is beschikbaar vanaf € 2.599

Husqvarna zet volop in op duurzaamheid en technologie met de automower 305 en 435X AWD

Automower® 305

Met functies die voorheen alleen te vinden waren bij zijn grotere broers, biedt de Husqvarna Automower® 305 eersteklas prestaties in kleine tuinen met een oppervlakte tot 600 m2. De hellingsregeling zorgt ervoor dat de Automower® 305 intelligent door de uitdagingen van een tuin navigeert. Dit betekent minder slijtage en minder kans dat de maaier komt vast te zitten op hellingen tot 40 %. Daarnaast verlaagt de ecomodus het energieverbruik en zijn de signalen zwakker waardoor er minder risico is op interferentie met gehoorapparaten.  

Deze slimme robotmaaier is uitgerust met een weertimer en een vorstsensor. Dit zorgt ervoor dat het aantal maaibeurten automatisch aanpast wordt aan de groeisnelheid van het gazon voorkomt dat de maaier een bevroren gazon gaat maaien en beschadigen.  
De functie Systematic Passage Mowing is een maaipatroon voor smalle doorgangen. Dit systeem loodst de maaier automatisch door smalle doorgangen – voor minder tracking en snellere handling.  

De Husqvarna Automower® 305 heeft een modern en vooruitstrevend design met een uitgesproken voorkant, slanke taille en prominente wielkasten. De zijbescherming kan tegen een stootje en de compacte en lichte bouw maakt de maaier nog wendbaarder in kleine, lastig te onderhouden tuinen.  Dankzij het verwisselbare deksel kan de gebruiker zijn maaier personaliseren.
De robotmaaier wordt tevens vervaardigd in modules, waardoor onderdelen eenvoudig te vervangen zijn en de behuizing met onderhoudsgereedschap kan verwijderd worden om ze met een tuinslang schoon te spuiten.

Automower 305 is beschikbaar vanaf € 1.199 incl. btw

Automower® 435X AWD

Deze baanbrekende robotmaaier is ontworpen voor de eigenaars van een slimme woning met een uitdagend gazon. Door de vierwielaandrijving en de unieke nieuwe vormgeving met twee verbonden body's kan de Husqvarna Automower® 435X AWD robotmaaier steile hellingen tot 70% aan. Om dat cijfer in perspectief te plaatsen: een zwarte skipiste heeft een helling van ongeveer 40 tot 60%, een skischans ongeveer 70%. De nieuwe robotmaaier van Husqvarna kan terreinen tot 3500 m2 aan en produceert in werking 62 dB.

Naast de ingebouwde veiligheidsfunctie die de maaier automatisch stopt als hij opgetild of omgedraaid wordt, is de Husqvarna Automower®435X AWD ook uitgerust met diverse nieuwe functies voor meer veiligheid. Met Ultrasonic, een functie voor objectdetectie op afstand, verlaagt Husqvarna Automower® 435X AWD zijn snelheid zodra hij in de buurt een object detecteert. Gecombineerd met een rubberen voorbumper zorgt Ultrasonic voor een zachte impact wanneer de robotmaaier in contact komt met een object. Daarnaast is de Husqvarna Automower® 435X AWD ook voorzien van een automatische doorgangsfunctie en ledkoplampen. 

Er zijn verschillende optionele accessoires voor de Husqvarna Automower® 435X AWD, waaronder verwisselbare deksels in wit en oranje en een borstelkit die de wielen schoonhoudt voor een nog betere tractie.

Automower 435X AWD is beschikbaar vanaf € 4.999 incl. btw

Geconnecteerde robotmaaiers

Met Automower® Connect@Home kan de gebruiker zijn Husqvarna Automower® binnen Bluetooth®-bereik bedienen met een smartphone. Zo kan hij de actuele status van de maaier bekijken, start-, pauze- en parkeeropdrachten versturen en de maaihoogte aanpassen. Automower® Connect met mobiele toegang wordt als extraatje aangeboden en maakt gps-tracking, integratie met verschillende 'smart home'-diensten en wereldwijde afstandsbediening mogelijk.  

De Automower® range begint bij de 105, tijdelijk beschikbaar vanaf € 799 ipv 899 incl. btw

Over Husqvarna

Husqvarna is een merk van de Husqvarna Group. Al sinds 1689 vervaardigt Husqvarna hoogwaardige producten en introduceert het baanbrekende innovaties, zoals de trillingvrije en automatische kettingrem op kettingzagen en de robotmaaier. Vandaag biedt Husqvarna een ruim assortiment performante machines voor gebruik in parken, bossen en tuinen en staat het voor technologisch leiderschap in zijn kernsegmenten: kettingzagen, trimmers, zitmaaiers en robotmaaiers. De Husqvarna-producten worden verkocht in meer dan 100 landen, voornamelijk via servicedealers.  

Over de Husqvarna Group

De Husqvarna Group is een wereldwijde marktleider voor buitenmachines en innovatieve oplossingen voor bos-, park- en tuinonderhoud. Het gamma omvat onder meer kettingzagen, trimmers, robotgrasmaaiers en zitmaaiers. De groep is ook de Europese leider in tuinbevloeiingsproducten en een wereldleider op het vlak van snij- en diamantwerktuigen voor de bouw- en steensector. De producten en oplossingen van Husqvarna Group worden aan consumenten en professionals verkocht onder merknamen zoals Husqvarna, Gardena, McCulloch, Poulan Pro, Weed Eater, Flymo, Zenoah en Diamant Boart via dealers en retailers in meer dan 100 landen. De netto-omzet bedroeg in 2018 41 miljard Zweedse kroon en de groep telt zo’n 13.000 werknemers in 40 landen.

Husqvarna
Leuvensesteenweg 542
Planet II E bus 5
1930 Zaventem